Afbeelding

‘Iron Human Unfolds Nature’ van Maarten Schaubroeck in Rivierenhof

Nieuws

RIVIERENHOF - Nog tot 7 november 2016 is de tijdelijke expositie ‘Iron Human Unfolds Nature’ met indrukwekkende metalen gorilla’s, zwevende arenden, verhalende mensvormen en uit scherven gelaste wolken te gast in het provinciale groendomein Rivierenhof. Een gratis wandelbrochure laat iedereen die dat wil in het park in interactie gaan met een fascinerende wereld in metaal.

Kunstliefhebbers kunnen kennismaken met de tijdelijke tentoonstelling ‘Iron Human Unfolds Nature’ van Belgisch kunstenaar Maarten Schaubroeck (°1980). Tijdens een feestelijke vernissage die door gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters werd ingeleid, gaf de metaalkunstenaar uitleg bij een twintigtal van zijn werken in het oudste provinciale groendomein van het land. Zowel gedeputeerde Bruno Peeters als kunstenaar Maarten Schaubroeck zijn enthousiast over het magische resultaat van deze ongewone, maar zeer geslaagde samenwerking.

Nog tot 7 november 2016 kan ook het grote publiek in het Rivierenhof uitgebreid kennismaken met de werken van Maarten Schaubroeck: buiten in het park, maar ook binnen in het kasteel. Daartoe werd een wandelfolder uitgewerkt die voor iedereen gratis beschikbaar is. Ontdek met eigen ogen de magische symbiose tussen kunst, mens en natuur.

Haal de gratis folder af bij de domeinwachters van het Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne en wandel met behulp van een plannetje langsheen de prachtige sculpturen in cordonstaal die tentoongesteld staan tussen het domeinwachtersgebouw en de Congohut. Maak zeker ook een tussenstop in het kasteel Rivierenhof waar je nog meer werken van de tijdelijke expo kan bewonderen.

Iedereen kan de infofolder ook downloaden via http://www.provincieantwerpen.be/content/dam/provant/dvt/Groendomeinen-Regio-Antwerpen/pgra-rivierenhof/RH_IHUN_wandelfolder_final_2015.pdf.

EM

????????????????????????????????????