Afbeelding

Ben Martens Architecten opent ‘Bijna Energie Neutraal’-kantoor in Lint

Nieuws

Op zaterdag 24 en zondag 25 september neemt Ben Martens Architecten deel aan het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect. Zowel het gloednieuwe Bijna-Energie-Neutrale-Architectenkantoor als de bovengelegen huurwoning worden dan opengesteld voor nieuwsgierigen.

Mijn Huis Mijn Architect is een initiatief van de Orde Van Architecten. 135 innovatieve nieuwbouw- of renovatiewoningen, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, zijn gratis te bezoeken. De bewoners delen er hun bouwervaringen en bieden een boeiende kijk in hun bouwverhaal. Bovendien krijgt u in elke woning de unieke kans om kennis te maken met de architect achter het project. Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect is de perfecte inspiratiebron voor iedereen met bouw- of verbouwdromen.

Meer info op www.mijnhuismijnarchitect.com

Naar aanleiding van Mijn Huis Mijn Architect hadden we een korte babbel met de sympathieke Lintse architect. “De gestage groei van ons kantoor (nvdr. opgericht in 2011) deed ons uitkijken naar een ruimere locatie. We kozen daarbij bewust voor een centrale ligging met een goede zichtbaarheid in de bedrijvige kern van Lint. Het gloednieuwe kantoor ligt aan de Liersesteenweg 39, naast CC de Witte Merel.”

Bens architectenkantoor is Bijna Energie Neutraal, toevallig ook helemaal BEN, dus J. Dit betekent dat het gebouw zeer weinig energie nodig heeft om verwarming, koeling, sanitair en ventilatie te doen werken. Zeer degelijke isolatie en luchtdicht bouwen, in combinatie met een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, maakt dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Aan de beperkte warmtebehoefte wordt voldaan door een warmtepomp. De elektriciteit hiervoor wordt geleverd door zonnepanelen. “Boven het kantoor staat een duplex huurappartement met twee slaapkamers, een lichte en ruime leefruimte en een dakterras. Ons architectenkantoor beschikt over een eigen parking. In het najaar wordt een boomgaard aangeplant, een rustige oase in alle drukte …”, vertelt Ben tevreden.

“Energiebewust en duurzaam bouwen is een noodzaak en hoeft helemaal niet uitzonderlijk duur te zijn. Expertise, gekoppeld aan gezond verstand en een goede werfopvolging zijn wel cruciaal.” Bij Ben Martens en zijn team ben je daarvoor in goede handen. Ben Martens Architecten realiseerde al een passiefwoning én BEN-woningen in Lint en in Lier. Er zitten ondertussen verschillende Bijna Energie Neutrale (BEN)-woningen in de pijplijn. De expertise van Bens Architectenbureau bleef niet onopgemerkt. Zo selecteerde Intercommunale Igemo in 2015 o.a. Ben Martens Architecten om deel uit te maken van de architectenpool voor het woonproject Maenhoevevelden in Sint-Katelijne-Waver voor de realisatie van 48 eengezinswoningen.

Als jong en groeiend architectenbureau is Ben Martens Architecten momenteel vooral actief in de private woningbouw. Zowel nieuwbouw als verbouwingen behoren tot de huidige activiteiten. Ook in sociale woningbouw, appartementsbouw, kantoorbouw en utiliteitsbouw heeft het bureau de nodige ervaring. Dit zijn ook de domeinen waarin burgerlijk ingenieur-architect Ben Martens zich met zijn team in de toekomst als vaste waarde wil vestigen.

Ben Martens Architecten is een leergierig architectenbureau en staat open voor nieuwe bouwtrends en hedendaagse inzichten. De bouwsector is constant in ontwikkeling en Ben en zijn team willen mee zijn met deze evolutie en er hun steentje toe bijdragen.

“De inbreng van de bouwheer is voor ons vitaal en van onschatbare waarde. Ons verhaal is niet te nemen of te laten. Integendeel, een wisselwerking tussen verschillende partijen is een garantie voor het beste resultaat. Voor alle specifieke verzoeken en eisen van de bouwheer bieden wij een luisterend oor en de nodige expertise.” Ben Martens Architecten kiest duidelijk voor een individuele en persoonlijke aanpak en zoekt samen met de bouwheer naar de beste en aantrekkelijkste oplossing. “Omdat niemand gediend is met een prijs die hoger is dan zijn budget, houden we ook op dat vlak nauwlettend een oogje in het zeil. Economie en duurzaamheid zijn voor ons prioritair en kunnen best hand in hand gaan.”

Ben Martens Architecten is een energiebewust architectenbureau waar men beseft dat energiezuinig bouwen meer dan ooit noodzakelijk is. Als vertrouwenspersoon van de bouwheer tijdens het bouwproces, wil Ben Martens hierbij een belangrijke schakel zijn. Ben Martens Architecten garandeert energiezuinige en duurzame woningen, die met gezond verstand worden gebouwd binnen een afgesproken budget.

 

Meer weten? Ben Martens - 0495 60 17 64ben@benmartens.be www.benmartens.be

Afbeelding
Afbeelding