Afbeelding

Fitopia lanceert waanzinnige sportbeleving

Nieuws

In de oudheid besefte men reeds hoe belangrijk een gezond lichaam was als huis voor een gezonde geest … Bij Fitopia in Edegem weet men dit nog steeds en doen Erik en Chris Defillet met hun team er alles aan om dit voor ons mogelijk te maken. Exact 20 jaar na de opening van Fitopia (proficiat Erik en Chris!) combineert Fitopia uit Edegem als eerste ’s wereld beste fitnessbeleving met ’s werelds beste toestellen. Het resultaat is Cycling Box Velotopia, waarmee Fitopia sportbeleving een tot dusver onbekende dimensie geeft. Als persgenodigde beleefde ik deze wereldprimeur mee en liet ik me door ‘early adopters’ Koen De Bouw en Saartje Vandendriessche meeslepen in een waanzinnige ervaring. Niettegenstaande ik geen fietsfanaat ben, werd het een onvergetelijke ervaring.


 EDEGEM - ‘Mens sana in corpore sano’ of ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’

 Na de warme ontvangst in de ruime inkomhal van Fitopia worden pers en genodigden door de moderne fitnesszaal van Fitopia richting Cycling Box geleid. De nieuwe box blijkt een prachtige en perfect geklimatiseerde bioscoopzaal te zijn met verschillende etages, een gebogen reuzenscherm van 10 meter breed, superieure beeldprojectoren, ledverlichting en Boose-topgeluid. Geen popcorn of chips weliswaar en … ook geen bioscoopzetels. Of toch …? 43 comfortabele zadels prijken op mooie designfietsen van Technogym. We nemen plaats en ik merk dat de fietsen zijn uitgerust met een touchscreen waarop je gegevens zoals kracht, ritme, hartslag, calorieën en nog veel meer kunt raadplegen. Group Cycle Connect is dan ook de eerste en enige indoor cycling-fiets die je training bijhoudt, waardoor je jouw prestaties kan verbeteren door een meeslepende rijervaring. Bovendien kon ik de fiets -letterlijk in een handomdraai- afstemmen op mijn eigen lichaamsbouw. Sommigen beginnen alvast wat te fietsen, terwijl Erik kort uitlegt dat hij, samen met zijn partner Chris, deze belangrijke stap heeft gezet om de Fiopia-bezoekers onder te dompelen in een totaalbeleving die hen zal motiveren om op een aangename manier hun sportieve grenzen te verleggen. Uiteraard met de bedoeling om zich achteraf extra fit te voelen, want dat is en blijft de inspirerende missie van Fitopia en hun team. Saartje Vandendriessche testte de Velotopia Cycling Box en beaamt dat je van zo’n work-out letterlijk energie krijgt in plaats van dat de inspanning energie vergt. Koen De Bouw, die aangeeft niet zo fietsgezind te zijn, spreekt eveneens van een unieke ervaring, waarbij je zowaar vergeet dat je aan het fietsen bent. Mijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, maar ik heb me voorgenomen om niet ‘bezweet’ huiswaarts te keren …

Na enkele korte speeches en een mooie digitale opening van de Velotopia Cycling Box op het reuzenscherm, mogen we er eindelijk aan beginnen. Een enthousiaste Fitopia cycling-coach neemt ons mee voor een buitengewone rit. Hierbij mogen we proeven van diverse landschappen om te eindigen in een digitale rollercoaster en … jawel hoor, zonder het te weten sta ik goed in het zweet. Door de perfecte mix van beelden en geluid en de inspirerende aanmoedigingen van een enthousiaste Fitopia-coach, vergeet je gewoon waar je bent en hoe laat het is.

Onderzoek wijst uit dat steeds meer jonge mensen verlangen naar een combinatie van fitness en technologie, waarbij lichaamsbeweging uiteindelijk meer en meer gecombineerd wordt met gamen. ‘De toekomst van fitness draait om technologie en full experiences. Met millennials (18- tot 34-jarigen) als grootste doelgroep voor de fitnessbranche, speelt beleving een steeds grotere rol in work-outs. Daarom zetten we in op ‘Immersive fitness’. De beleving heeft effect op de inzet, op tijdsbesef en het allerbelangrijkste: op de motivatie’, vertelt Erik Defillet van Fitopia. Ik mocht aan den lijve ondervinden dat deze aanpak ook perfect werkt voor mensen op leeftijd.

London, Paris, Tokyo, New York, Hong Kong … Edegem

The Trip draait momenteel in enkele wereldsteden. THE TRIP classes in Stockholm zijn twee weken vooraf al volgeboekt. Een onderzoek onder Immersive Fitness-deelnemers toont aan dat meer dan 70% van de deelnemers The Trip als favoriete work-out benoemen. 50% van de deelnemers is tussen 18 en 34 jaar oud, wat de populariteit van deze work-out voor jongeren bewijst. Fitopia combineert de Immersive fitnessprogramma’s zoals The Trip, The Sprint en Virtual Cycling van Les Mills met de nieuwste toestellen van Technogym. “The Trip” recensies in de wereldpers: https://www.youtube.com/watch?v=3Vyf7-_ydZA

Fitopia

Fitopia is al meer dan 23 jaar de wellnessclub die zichzelf steeds heruitvindt in de fitnessbranche. Gestart als mini-fitness in een rijhuis groeide Fitopia uit tot een club met een oppervlakte van meer dan 10.000m² sport en ontspanning. Met elke week meer dan 6000 bezoekers, meer dan 100 live groepslessen, een ruim sauna & thermencomplex, een breed cursus en stage-aanbod voor kinderen, een skatehal, een Crossfit-Hangar en heel wat andere activiteiten is Fitopia uniek in de omgeving en zelfs in de Benelux.

 Wie graag kennismaakt of meer verneemt, kan contact opnemen met Stefan Beeldens via stefan@fitopia.be of 0497 83 34 81. Neem alvast een kijkje op je kleinere scherm via Cycling Box Velotopia: https://www.youtube.com/watch?v=TU5_dflauNo.

Tekst: Fik Verbiest - Foto’s: © Wilfried Deferme

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding