Afbeelding

Gratis rondleidingen in het nieuwe Havenhuis op 24 en 25 september

Nieuws

ANTWERPEN - Donderdag 22 september opent het nieuwe Havenhuis officieel zijn deuren. De verhuizingdozen van de 500 medewerkers van het Havenbedrijf die aan het Zaha Hadidplein hun nieuwe werkplek krijgen, geraken stilaan gevuld. Ook de voorbereidingen voor het feestelijke openingsweekend op 24 en 25 september komen op kruissnelheid.

Tijdens dat weekend krijgt het grote publiek de kans om een kijkje te nemen in de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het ontwerp van het wereldvermaarde Zaha Hadid Architects fonkelt al enige tijd aan de skyline van Antwerpen, maar het interieur van het spraakmakende gebouw gaven we nog niet prijs. Tijdens het openingsweekend staan de deuren voor de eerste keer wijd open. Inschrijven voor deze gratis rondleidingen is verplicht en snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.

Programma openingsweekend

Op zaterdag 24 september starten de rondleidingen om 9.00 uur en lopen ze door tot 18.00 uur. Om 19.00 uur is er een dj-set, waarna een groots volksfeest losbarst op het Zaha Hadidplein. Het Antwerpse dj-duo Laston & Geo tekent onder meer present, afsluiten doen we met een vuurwerk. Op zondag 25 september vinden de rondleidingen opnieuw plaats tussen 9.00 en 18.00 uur. Inschrijven voor deze rondleidingen, die ongeveer drie kwartier duren, is verplicht en kan via www.portofantwerp.com/nl/events/openingsweekend-havenhuis.

Rondleidingen vanaf eind oktober

Wie er niet in slaagt om een ticketje te bemachtigen voor het openingsweekend is vanaf zaterdag 29 oktober van harte welkom voor een bezoek aan het Havenhuis onder leiding van een stadsgids. Het Havenhuis zal elke woensdagavond en elk weekend toegankelijk zijn voor bezoekersgroepen van maximaal 20 personen. Een deskundige gids neemt je gedurende 90 minuten mee langs alle must see-plekjes in het Havenhuis. Vanaf deze plekjes krijg je een indrukwekkend uitzicht op stad en haven. Reserveren voor deze betalende rondleidingen kan vanaf 15 september. Meer info over tarieven en hoe te reserveren vind je op de website www.portofantwerp.com/nl/het-havenhuis

Tentoonstelling Zaha Hadid

Het nieuwe Havenhuis is een meesterwerk van de vermaarde Britse architecte Zaha Hadid. Zij overleed enkele maanden geleden geheel onverwacht, maar haar architecturale erfenis is van groot belang. Het Havenbedrijf heeft daarom beslist om in het atrium van het Havenhuis, dat tijdens weekdagen publiek toegankelijk is, in samenwerking met Zaha Hadid Architects een tentoonstelling in te richten rond het leven en werk van de architecte. Naast informatie over het project van het nieuwe Havenhuis, bevat de expo maquettes van werk over de hele wereld en toont ze ook andere van Hadids realisaties, zoals vazen en schoenen. De tentoonstelling is vanaf het weekend van 24 en 25 september gratis te bezoeken tijdens de kantooruren (9-18 uur). Ze loopt tot de kerstvakantie.

FM