Afbeelding

Football Plaza palmt Groenplaats in tijdens EK voetbal

Nieuws

ANTWERPEN – Voor de wedstrijden van de Belgische ploeg op het EK voetbal kan je terecht op de ‘Football Plaza’, een EK Supportersdorp op de Groenplaats. De matchen worden op een scherm van 40 vierkante meter geprojecteerd, samen met tal van animaties, lekkere Belgische catering en een dj om in de juiste sfeer te raken.
Tijdens de eerste wedstrijd (onlangs op 13 juni) werd een Ladies Night georganiseerd, waar de vrouwelijke bezoekers werden verwend, later volgen een Afternoon Party met bekende dj’s, een Kids Day met kinderanimatie (op 18 juni) en een Sing-A-Long met bekende voetballiedjes (22 juni), zodat de bezoekers zich in een voetbalstadion wanen. Een schminkteam voorziet iedereen van de Belgische driekleur en via sportanimaties kan je leuke prijzen winnen.
Heel het land zal echter vol schermen staan en ook elk plekje in Antwerpen – van de Waagnatie tot de Lotto Arena – programmeert activiteiten rond het EK. Waarom zouden we voor de Groenplaats kiezen? Geert Laureys van Sportizon: ‘Wij zijn één van de best georganiseerde fandorpen in het land. Ook op de parking van de Limburghallen in Genk en op de Grote Markt van Sint-Niklaas timmeren wij hetzelfde concept op. In Antwerpen verwachten we telkens 5000 toeschouwers. Het fandorp opent telkens twee uur voor de wedstrijd en sluit één uur na het eindsignaal. Drankkramen worden uitgebaat door plaatselijke verenigingen. Ook de wedstrijden die de Belgen zouden spelen na de eerste ronde komen op het grote scherm. Alleen is er een probleem voor de achtste finales wanneer het Bierpassieweekend plaatsvindt op de Groenplaats. De stad Antwerpen zoekt voor ons een andere locatie.’
‘Uiteraard komen er extra veiligheidsmaatregelen. Heel de site wordt omheind en iedereen wordt gefouilleerd. Rugtassen en handtassen worden niet toegelaten. Er is cameracontrole en er wordt samengewerkt tussen vrijwilligers, professionele security en politie.’
MORTSEL
Ook de stad Mortsel plaatst een reuzenledscherm op het Stadsplein gedurende de hele periode van het EK voetbal in Frankrijk. Op maandag 13 juni 2016 zond men om 21.00 uur de eerste wedstrijd uit: België – Italië. Ook alle andere wedstrijden van België tijdens het EK, te beginnen met de poulefase (groep E), enkele wedstrijden in het weekend van Mortsel feest (25 en 26 juni) en de finale op zondag 10 juli 2016 om 21.00 uur komen op het scherm. Alle uitzendingen zijn gratis en publiek toegankelijk.
Bezoekers die het liever wat kleinschaliger zien of de wedstrijden graag in een andere setting willen volgen, kunnen terecht op diverse adresjes in de stad. De plaatselijke horeca of BAR4 (shelter FORT 4) heten iedereen ook van harte welkom tijdens het EK. Ook na de wedstrijden kan je bij hen terecht om verder te feesten of voor nabesprekingen. Bij een overwinning van de Belgische ploeg krijg je er gratis bier.
Er komen ontelbaar veel schermen waarop men het EK zal kunnen volgen. We halen er een paar uit die in onze regio worden geplaatst, zonder volledig te kunnen zijn. Sommige dorpen zenden alleen de wedstrijden met Belgen uit, andere voegen er topmatchen aan toe en nog andere coveren het hele tornooi.
*AARTSELAAR: Restaurant Surplace
*BOECHOUT: Theater Boechout Vooruit, Zomerbar en Urban Soccer
*EDEGEM: Zomerbar en jeugdhuis Het Varken (met gratis hapjes bij wedstrijden België)
*KONTICH: Gemeentepark
*LINT: AED Studios
Foto: © Sportizon
EM