Afbeelding

Stad Mortsel bracht ondernemers bij elkaar

Nieuws

Met een verwelkomingsspeech wees de schepen de aanwezigen op de noodzaak van de goede verstandhouding tussen de stad en haar ondernemers, die dé bron van informatie vormen om een plaatselijk economisch beleid verder uit te tekenen en in de praktijk vorm te geven. Lacante had het eveneens over uitdagingen als de vergrijzing, de internationalisering, e-commerce en leegstand, maar ook over de verwezenlijkingen die we al noteren. Met de nodige ambitie en plannen wordt vooruitgekeken. Met een bekende slogan van Winston Churchill besloot ze haar speech. ‘Een pessimist ziet een probleem in elke mogelijkheid. Een optimist een mogelijkheid in elk probleem.’


MORTSEL - Ruim 100 personen mocht Ilse Lacante (N-VA) als schepen voor lokale economie in het stadhuis ontvangen. Daar verzamelden Mortselse ondernemers voor een avondvullend en interessant netwerkmoment.

We zitten midden in een retailrevolutie. De technologie verandert zienderogen, de impact van sociale media en e-commerce neemt toe. Ook de consument verandert. Commerciële Inspiratie wil gevestigde detailhandelaars, horeca-uitbaters en dienstverleners aanzetten om na te denken over de rol van hun fysieke zaak en het winkelen in de toekomst. Commerciële Inspiratie is een actie die kadert binnen de uitvoering van de startnota ‘Winkelen in Vlaanderen’, gericht op kernversterking zoals voorzien in de startnota kernversterkend winkelbeleid. Steden en gemeenten zijn dan ook een noodzakelijke partner in dit verhaal.

Meer info? ronny.magis@mortsel.be of www.commercieleinspiratie.be

EM