DATUM : 05/03/2014
ONDERWERP: /GALA VAN DE GOUDEN K'S
DE GOGO'S
DATUM : 05/03/2014 ONDERWERP: /GALA VAN DE GOUDEN K'S DE GOGO'S

Vlaanderen feest! ter gelegenheid van 11 juli in Hove

Nieuws

HOVE - In Hove wordt de Vlaamse feestdag gevierd op zondag 3 en vrijdag 8 juli.

Zondag 3 juli: Stampen & Dagen en barbecue

Om 9.30 uur heeft eerst de traditionele eucharistieviering plaats in de Sint-Laurentiuskerk. Om 11.00 uur wordt iedereen op het grasveld naast de speeltuin verwacht voor het muzikale gedeelte met aperitief en barbecue. Dit alles wordt aangeboden door het gemeentebestuur, de Cultuurraad en de organisatie Vlaanderen feest! ter gelegenheid van 11 juli, Vlaanderens nationale feestdag.

Stampen & Dagen

De wortels van Stampen & Dagen gaan terug tot in 1975, wanneer de pioniers van de Vlaamse dialectische ambiancemuziek hun debuutelpee op het publiek loslaten.

Hits als ‘Marie-Claire’, ‘Den tandem’ of ‘Den boemeltrein’ staan in het collectieve geheugen gebeiteld en halen vandaag nog steeds de radiolijsten. De uitstekende livereputatie van Stampen & Dagen is gestoeld op zowel de ervaring als het nimmer tanende enthousiasme van de leden die prat gaan op humor, sterke inhoud en muzikale kwaliteit.

Het gemeentebestuur nodigt je graag uit om hun uitgebreide repertoire te (her)ontdekken, maar vooral om Stampen & Dagen te ervaren zoals ze het beste tot hun recht komen: in hun natuurlijke habitat, op een podium.

Barbecue

Rond 12.30 uur start op het terras van de cafetaria van de sporthal de traditionele barbecue. Als deelname in de onkosten wordt gevraagd om voor de barbecue ter plaatse 5 euro (drank niet inbegrepen) te betalen. Geef vóór 1 juli een seintje met hoeveel personen je wenst deel te nemen bij Ann Goyvaerts via e-mail cultuur@hove.be of telefonisch op het nummer 03 460 33 12. Opgelet: het terras blijft gesloten tot na het optreden.

Vrijdag 8 juli: Veerle Wouters

Ook dit jaar nodigt het gemeentebestuur je uit op een boeiende avond met een gastspreker. Veerle Wouters is handelsingenieur en gaf van 1999 tot 2013 les als lector informatica aan de XIOS Hogeschool Limburg. Die piste heeft zij in 2010 afgebouwd en in 2013 met pijn in het hart moeten opgeven. Door een steeds drukkere parlementaire agenda vond ze het noodzakelijk zich opnieuw te focussen. Haar engagement vertrekt van een oprechte Vlaamsgezindheid die haar met de paplepel is ingegoten. Zoals bij velen begon het allemaal lokaal.

Sinds 2001 mocht ze in de gemeenteraad van Riemst zetelen en van 2007 tot 2010 in de provincieraad. Ze is ook lid van het dagelijks bestuur Limburg en de partijraad, waardoor ze ook binnen de N-VA haar steentje bijdraagt.

In 2010 kwam haar politieke carrière in een stroomversnelling en werd Brussel haar nieuwe thuishaven als volksvertegenwoordiger in de Kamer. In de Kamer is ze werkzaam in de commissies financiën, comptabiliteit, verkiezingsuitgaven en partijfinanciering en bedrijfsleven.

In mei 2014 werd Veerle opnieuw verkozen tot Kamerlid. Om 20.00 uur spreekt ze in De Markgraaf. Na de spreekbeurt is er tijd voor een babbel en een drankje. Hiermee wordt een inhoudelijk luik gegeven aan de viering van de Vlaamse feestdag.

Luc Van den Weygaert