Afbeelding

Immoscoop: revolutionair samenwerkingsverband binnen de Antwerpse vastgoedsector!

Nieuws

ANTWERPEN - Onlangs ging de nieuwe vastgoedwebsite www.immoscoop.be online. Uit het niets trok Immoscoop op korte tijd een spurtje en eiste de uiterst gebruiksvriendelijke website zijn deel van de koek van de online-immomarkt op. De gevestigde waardes houden deze nieuwkomer ondertussen nauwlettend in de gaten. Niettegenstaande er reeds een groeiend overaanbod is en het al een tijdje rommelt in het wereldje van de vastgoedwebsites, slaagt Immoscoop erin om een mooie start te nemen en … ongelofelijk snel te groeien!

 De initiatiefnemers blijken verrassend genoeg een aantal concurrerende vastgoedmakelaars te zijn, die zoals vele collega’s in Vlaanderen al enkele maanden met de handen in het haar zitten. Er is namelijk een overaanbod aan vastgoedwebsites die elkaar proberen te overtroeven met allerhande toeters en bellen. “De essentie om kandidaat-kopers en huurders van vastgoed op een duidelijke en correcte manier te informeren over het werkelijke aanbod, dreigde hierdoor verloren te gaan. Bovendien stijgen de tarieven van de marktleiders elk jaar fors, zodat deze stilaan onbetaalbaar of veel te duur worden. Daarenboven kopiëren allerlei zogenaamde ‘scrapers’ schaamteloos de beschikbare data van bonafide websites. Hierbij wordt de informatie van makelaars en consumenten ongevraagd gepubliceerd, met kwaliteitsverlies en ontevreden klanten tot gevolg. Daarom maken wij er met Immoscoop een erezaak van dat uw gegevens als surfer, maar evengoed als particuliere of professionele adverteerder niet worden doorgegeven aan anderen. Een unicum in de huidige wildgroei van dataverhandeling!”, aldus initiatiefnemer en bezieler Wim Peleman.

Het gerucht dat enkele dapperen het zouden aandurven om zelf een eenvoudige en gebruiksvriendelijke website op te starten, ging onder de vastgoedmakelaars als een lopend vuurtje. Heel wat enthousiaste collega-makelaars sprongen en springen nog steeds mee op de kar en maken van Immoscoop een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform, waarop zowel vastgoedmakelaars als particulieren rechtstreeks hun woning ‘in primeur’ kunnen promoten. Zo is Immoscoop dus de eerste website die zich specifiek richt tot de vastgoedprimeurs; zeg maar woningen die net op de markt komen en waarvoor de gemiddelde huizenzoeker dus een meer dan gezonde interesse heeft.

Voor het idee goed en wel uitgewerkt was, hadden al meer dan 100 vastgoedmakelaars uit de provincie Antwerpen, vaak zelfs directe concurrenten van elkaar, hun schouders onder dit constructieve initiatief gezet. Enkele honderden makelaars uit de rest van Vlaanderen zijn intussen eveneens door de microbe gebeten en tonen actief interesse om zich mee aan te sluiten. Hierdoor zal binnen afzienbare tijd wellicht heel Vlaanderen zich tot Immoscoop richten wanneer men het recentste vastgoed in zijn omgeving ‘in primeur’ wenst te verkennen.

Een sterke prestatie van de coöperatieve vennootschap Immoscoop, zeker als men weet dat het portaal er gekomen is zonder marketingcampagne of media-aandacht! De Vlaming laat zien dat hij bereid is om samen te werken en dat hij eenvoud en duidelijkheid nog steeds weet te waarderen. Er is uiteraard een geheimpje, want sprookjes bestaan niet. De initiatiefnemers prijzen zich gelukkig dat achter de ontwikkeling van Immoscoop een geheim team zit van uiterst bekwame IT’ers, die in het verleden al sterke stunts hebben uitgehaald om toonaangevende websites in de markt te plaatsen.

Met meer dan 130 coöperanten, waarvan er meer dan 25 zeer intensief en onbezoldigd meewerken, zal de coöperatieve Immoscoop weldra niet meer weg te denken zijn uit de vastgoedwereld. De oprichting van de vastgoedcoöperatieve vindt haar wortels in een gezonde visie met onderstaande krachtlijnen:


  • de coöperatieve blijft eigendom van de leden vastgoedmakelaars
  • gelijkheid en inspraakmogelijkheid voor alle aangesloten leden
  • onafhankelijkheid van beroepsorganisaties, softwareleveranciers, ...
  • geen winstmodel, het portaal blijft eigendom van het collectief
  • volledig aanbod van deelnemende vastgoedmakelaars.

De gelijknamige website van cvba Immoscoop is een handige tool voor zowel makelaar als particulier en beantwoordt aan een reële nood. Ten slotte is dit lovenswaardige initiatief gebaseerd op een grote bereidheid binnen de vastgoedsector om op een transparante en efficiënte manier samen te werken en dit zowel ten voordele van de makelaar als van de particulier.

Proficiat aan de initiatiefnemers en alle coöperanten en nog veel succes!
Fik Verbiest
 
Meer info: www.immoscoop.be - Contact: info@immoscoop.be
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding