Beleef de fauna en flora van het Vrieselhof tijdens het Natuurfeest (weekend 28-29 mei)

Nieuws

Het provinciaal groendomein Vrieselhof houdt tijdens het weekend van 28 en 29 mei een groot Natuurfeest. Tal van activiteiten dompelen je onder in de soortenrijkdom van dit uniek stukje natuur. Bovendien is het gratis.

Het Natuurfeest laat je de fauna en flora van dit gebied, dat grenst aan het fort van Oelegem, op een actieve manier beleven. Jong en oud, leek en natuurkenner vinden ongetwijfeld hun gading tussen het grote aanbod aan excursies, workshops, lezingen en demo’s. En dat zowel in de late uurtjes als tijdens de frisse ochtendstond. Wat dacht je van een vleermuizenexcursie, een insecten- of een poëziewandeling? Samen met ervaren specialisten spot je vogels, vlinders, bloemen, waterdiertjes, planten, bijen, muizen…Op de bezoekersmarkt snuister je tussen de infostands, met een vleugje folk op de achtergrond. Verenigingen en de Provincie beantwoorden je praktische vragen over bos, natuur en landschap. En op de tweedehandsboekenmarkt ‘Natuur, Bos en Landschap’ kun je niet alleen boeken kopen, maar ook verkopen, ruilen of - waarom niet? - gewoon wegschenken. Een fototentoonstelling en natuurfilms in het kasteel laten je kennismaken met de biodiversiteit in deze regio. En ook aan de kleinsten wordt gedacht, met animatie op kindermaat. Kortom: een feest om niet te missen!

Praktisch: zaterdag 28 mei, vanaf 18u30 en zondag 29 mei, 7-18u

Provinciaal groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, Ranst (Oelegem)

Gratis

Voor deelname aan excursies en workshops is vooraf online inschrijven gewenst via www.provincieantwerpen.be  (zoek op ‘Natuurfeest’). Of rechtstreekse hyperlink:

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/samenwerkingsverbanden/natuurfeest-2016.html

Daar vind je ook het volledige programma

Naar aanleiding van dit feest heeft de Provincie Antwerpen een speciaal thema-nr. van het ANKONA-tijdschrift ‘ANTenne’ uitgebracht over de natuur- en boswaarde van het Vrieselhof en de regio-Ranst. Je kan het van de website (www.ankona.be > rubriek ‘ANTenne’) downloaden als pdf-bestand.

 Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid (DMN) departement Leefmilieu

Koen Cuypers – ANKONA-coördinator PaS - Provinciehuis aan de Singel Desguinlei 100, 2018 Antwerpen T +32 3 240 59 88 Volg ons via: Facebook

www.provincieantwerpen.be