Afbeelding

Inschrijven voor DOC*WERK kan nog tot 1 mei

Nieuws
ANTWERPEN - Nog tot en met 1 mei kunnen documentaire fotografen werk over ‘De Stad en het Zuiden’ inzenden voor DOC*WERK.
DOC*WERK is een initiatief om documentaire fotografen een extra duw in de rug te geven. Zes partners (FOMU, Centrum voor Beeldexpressie, deBuren, SOFAM, Fonds Patrick De Spiegelaere en fotograaf Carl Uytterhaegen) zetten samen hun schouders onder dit initiatief. DOC*WERK stimuleert jaarlijks Belgische documentaire fotografie in de vorm van werkbeurzen. In 2015 reikte dit collectief een werkbeurs uit voor Belgische documentaire fotografen tot 30 jaar. Winnaars waren Tomas Bachot, Bieke Depoorter en het duo Vesna Faassen & Lukas Verdijk. In 2016 is er géén leeftijdscategorie, maar kiest men voor een thematische invulling. Het thema is ‘De stad in het Zuiden’. De nieuwe en oude vormen van stedelijkheid in het Zuiden zorgen voor nieuwe manieren van leven en samenleven, nieuwe manieren van omgaan met dat leven en nieuwe en vernieuwende blikken die we daarop soms verwonderd werpen.
Wie interesse heeft, kan een werkbeurs aanvragen tot 1 mei 2016. Een onafhankelijke, gerenommeerde jury selecteert drie fotografen die financieel worden ondersteund voor een bedrag van max. 2500 euro per beurs. DOC*WERK biedt bovendien talrijke troeven zoals promotionele aandacht voor de winnaars, mogelijkheid tot exposeren of publiceren van het werk, evaluatie door een professionele jury, ... Kandidaten moeten ten laatste op 1 mei 2016 hun dossier indienen via admin@fomu.be. Meer informatie over de aanvraag en het reglement vind je op de website van het FOMU.
Foto: © FOMU
EM