Afbeelding

Boechouts sportpark zoekt uitbater voor cafetaria

Nieuws

BOECHOUT - Aan de Vremdesesteenweg waar het milieupark is gevestigd, wordt er een gloednieuw sport- en recreatiecomplex ‘Sportpark Sneppenbos’ gebouwd. Voor de cafetaria van dit sportpark zoekt het Autonoom Gemeentebedrijf Boechout (AGB) een ervaren en enthousiaste uitbater. Kandidaten kunnen een deelnemingsdossier indienen tot 22 april.

De naam ‘Sportpark Sneppenbos’ is geworteld in de geschiedenis van Boechout. Hij verwijst immers naar een historische hoeve ‘Sneppenbos’ uit de dertiende eeuw, die destijds aan de ‘Lindenweg’ lag.

In september 2016 wordt het sportpark officieel geopend en zal het plaats bieden aan verschillende sportfaciliteiten zoals atletiek, basketbal, turnen, vechtsport, dans, ... Sportclubs zoals onder andere voetbalclub Sporting Vremde en basketbalclub Oxaco Boechout (tweede nationale) hebben er hun vaste stek. Daarnaast kunnen ook andere Boechoutse verenigingen en individuele sporters de accommodatie en terreinen reserveren en gebruiken. De nieuwe woonwijk (RUP Mussenhoeve) die op een boogscheut van het sportpark tot stand komt, bewijst dat de omgeving bruist en bloeit.

Bovendien lopen er een wandellooppad en verschillende fietsknooppunten doorheen het domein. Er worden trage wegen aangelegd als verbinding met het achterliggende natuurgebied. Op deze manier wordt het park niet alleen aantrekkelijk voor sportfanaten, maar ook voor toeristen, fietsers en wandelaars. Ook met het openbaar vervoer is het domein goed bereikbaar dankzij een bushalte voor de deur en een vlotte verbinding met de trein en tram in de buurt.

Voor de cafetaria van dit sport- en recreatieparadijs is het AGB op zoek naar een gemotiveerde en ervaren uitbater. De cafetaria biedt plaats aan maximum 140 gasten binnen en zo’n 60 à 80 personen op het terras, afhankelijk van de invulling (basic of brasseriegerechten). Verder zijn er ook een keuken en twee stockageruimten aanwezig. De uitbater van de cafetaria heeft ook het recht voor het leveren van drank aan de (voetbal)kantine en multifunctionele ruimte. Daarnaast mag de uitbater zelf ook voorstellen formuleren voor het gebruik van de multifunctionele ruimte. De cafetaria, die wordt voorzien  van een basisinfrastructuur, is op de uitrusting na gebruiksklaar.

Geïnteresseerd? U kan het presentatiedossier en alle nodige informatie voor het opmaken van uw deelnemingsdossier opvragen bij Annick Vermoere, coördinator socioculturele zaken (annick.vermoere@boechout.be, 03 460 06 48).

EM