Afbeelding

Fotograaf Jasper Léonard verrast met Antwerp Resized

Nieuws

Fotograaf Jasper Léonard trok er vijf jaar op uit om met zijn tilt-shift lenzen het leven in de grote stad vast te leggen. Sommige van die lenzen bouwde hij zelf om. Hij klom op daken, hoogtewerkers en torens of fotografeerde vanuit een helikopter. Die hands-on werkwijze levert fascinerende beelden op. In tegenstelling tot de bekende Slinkachu toont hij je de wereld zoals hij is, maar dan in miniatuurvorm.

Jasper Léonard (1985) studeerde in 2015 af aan Sint Lucas als master in visual arts. Tijdens zijn afstudeerproject bouwde hij zijn eerste tilt-shiftlens om. In 2012-2014 was hij Antwerps stadsfotograaf.

Later dit jaar zet Jasper zijn project verder en zal hij een volgend boek in de reeks uitbrengen, ‘Belgium Resized’. Daarin komt België met de tilt-shifttechniek in beeld als een geminiaturiseerd land.

Antwerpen in miniatuur:

ANTWERP RESIZED

o   ’t Stad zoals je haar nog nooit eerder zag

o   Een origineel fotoboek

o   Met teksten van Tanguy Ottomer, dé Antwerpse stadsgids

 Bevreemdend, reëel of geënsceneerd, ware grootte of miniatuur? De beelden in het boek lijken zo weggelopen uit een maquette van ‘t Stad. 

CONTACT //  Eva Van Ootegem, Pers & Communicatie Uitgeverij Lannoo | Kasteelstraat 97 B-8700 Tielt | tel: 32 (0)51 42 42 95 | fax: 32 (0)51 40 11 52 eva.vanootegem@lannoo.be | www.lannoo.com

https://vimeo.com/157164488