Afbeelding

Groen Mortsel wil van ‘de werf’ een ecowijk maken

Nieuws

“De huidige ‘werf’ van de technische dienst in de St.-Benedictusstraat is een ideale plaats voor een ecowijk”. Dat zegt Walter Duré, gemeenteraadslid voor Groen in Mortsel. Hiermee herhaalt Groen het voorstel dat ze al meermaals deed. De stad Mortsel maakte vorige week haar plannen bekend om van de werfsite een woonzone te maken en neemt de intercommunale Igean onder de arm.

“De ruimte die vrijkomt nu de werf naar de Heirbaan verhuist, ligt tussen de St.-Benedictusstraat en de Molenstraat, twee drukke verkeersstraten en bovendien dicht bevolkt”, zegt Walter Duré. Onder meer daarom is een ecowijk volgens Groen Mortsel ideaal.

Ecowijken zijn er in vele Europese landen en ook in Gent, Kortrijk en Mechelen zijn er al realisaties of plannen. Volgens Walter Duré heeft een ecowijk aandacht voor compact wonen met veel open ruimte om te spelen of om samen te tuinieren, maar wordt er ook een punt gemaakt van duurzame energiebronnen en zo mogelijk gesloten afvalstromen. Op de huidige werf is er bovendien de brandweerkazerne die bewoners zouden kunnen huren als werkplaats of voor festiviteiten. Auto’s parkeren aan de rand en er is geen verplichting om een garage te bouwen, wat plaatswinst oplevert en kosten bespaart.

Het gemeenteraadslid vraagt ten slotte speciale aandacht voor de omwonenden. “We willen dat de omwonenden van bij het begin betrokken worden bij de invulling van de wijk. Ik hoop dat het Mortselse bestuur en Igean hiermee rekening houden”, aldus nog Walter Duré.

Walter Duré, gemeenteraadslid en voorzitter Groen Mortsel, is te bereiken op het gsm nummer 0495 53 06 90.