Afbeelding

Assepoester, gezien door Event-Team

Nieuws

 

De traditie in ere houdende, komt Event-Team in het voorjaar weer met een kindermusical. Na Arthur en De Kriegel Zusters is Assepoester reeds de derde productie, waarvoor we naar Evergem trokken om een voorproefje te zien van het enthousiasme van dit amateurgezelschap. Voor Assepoester krijgen ze echter weer professionele hulp van Steven Colombeen, die Prins Victorian speelt en vooral van Dorothy Wuyts die de rol van Assepoester op zich neemt.

We hadden nadien een kort gesprek met Dorothy.

Event-Team is voor jou een beetje thuiskomen? Vast en zeker, ik kom hier al 6 jaar, doe hier ook de musicalopleiding en het is hier vooral superleuk werken, ken die groep al zeer lang en dat schepte een innige band, ook back stage is het supergezellig. Ook de toffe samenwerking met Olivier (De Meyer), de artistiek directeur, speelt een rol.

Je bent een sprookjesfan? Ik ben helemaal verkocht aan sprookjes, je kan wegdromen van de dagelijkse kommer en kwel en als kind was Assepoester dan nog mijn lievelingssprookje.

In Assepoester “het lieve meisje”, twee jaar geleden in Arthur “Morgana” de bitch? Zalig om de ene keer die bitch te spelen en nu het lieve meisje, ik hou van afwisseling en zou het maar saai vinden altijd het lieve meisje te spelen.

Is musical je core business? Veel mensen associëren me nog steeds met zingen door het optreden jaren geleden in ‘Star Academy’ (VTM), maar ik ben eigenlijk opgeleid als actrice en hou van het theater.

Ook thrillers, genre Agatha Christie zouden je aanspreken? Zeker, dat zou ik geweldig vinden.

Wat staat er nog op het programma? Kom je nog naar het Antwerpse? Ja zeker, alhoewel we dit jaar met Assepoester in het Gentse blijven. Het lukt me tot hiertoe vrij aardig om bezig te blijven, ben ook veel in Nederland op de planken, doe het EWT Theater in Deurne en in juni komen we nog naar Antwerpen (Elckerlyc) met een andere Event-Teamproductie ‘Nonsens’, een heerlijke, muzikale komedie met o.a. Anne Mie Gils.

www.event-team.be

Tekst en foto’s: A. Charrin

Afbeelding