Afbeelding

DTM heeft nu ook elektrische taxi’s

Nieuws

DEURNE – Vanaf 2020 rijden alle taxi’s in Vlaanderen elektrisch. Dat is althans het uitgangspunt van een uniek onderzoeksproject van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi en Locatievoertuigen met chauffeur (GTL). Pionier in deze operatie is DTM Taxi uit Deurne. Zij brengen met onmiddellijke ingang twee e-taxi’s van het type Mercedes B-Klasse Electric Drive op onze wegen. Aan de hand van deze test worden de praktische drempels, de randvoorwaarden en de nodige maatregelen in kaart gebracht.
“Dit project past perfect in onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zegt Steve Van Avermaet van DTM Taxi Deurne. “Onze twee e-taxi’s zijn een eerste stap naar 100 procent elektrische mobiliteit. Zij krijgen trouwens heel symbolische wagennummers 1 en 2. We zijn blij dat we deze voortrekkersrol kunnen vervullen en hopen natuurlijk dat de rest van de sector snel zal volgen. Samen kunnen we een groot verschil maken.”
Het gaat inderdaad om een pilootproject van DTM Taxi Deurne want er rijden in Vlaanderen nog geen elektrische taxi’s. Hopelijk krijgt het initiatief van DTM navolging in andere steden. Op de foto o.a.: schepen Koen Kennis (midden) en Steve Van Avermaet van DTM (uiterst links).
FM