Afbeelding

Beloftevolle student Xander Vercammen uit Edegem behaalt zilver op de Ski Cross in Lillehammer

Nieuws
Edegem- De jonge getalenteerde ski crosser Xander Vercammen zette dit weekend een prachtige prestatie neer. Hij behaalde zilver op de Youth Olympic Games in het Noorse Lillehammer. De zestienjarige Edegemnaar was de jongste van zijn team. Xander Vercammen is nog maar de tweede Belg die een medaille verovert in de weliswaar korte geschiedenis van de Olympische Jeugdwinterspelen.
De Youth Olympic Games (Olympische Jeugdwinterspelen) is een vierjaarlijks sportevenement voor jonge Europese sporters tot en met 18 jaar. Op het programma staan alleen olympische sporten. Tijdens de YOG maken de atleten kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Zo verblijven de deelnemers gezamenlijk in een olympisch dorp. Net als de Olympische Spelen hebben de Youth Olympic Games een zomer- en een wintereditie.
De zestienjarige Xander volgt les in het Sint-Eduardusinstituut Merksem. Hij zit in het vijfde jaar TSO Lichamelijke Opvoeding en Sport. Daarnaast biedt de school een ruime keuze aan ASO-opleidingen. Sint-Eduardus telt enkele beloftevolle sporters. Ongeacht hun studierichting zet de school in op deze talenten door hen zo veel mogelijk faciliteiten te geven om de combinatie studeren en sport mogelijk te maken.
Wie meer info wenst over de school, kan terecht op de infodagen die plaatsvinden op 5 maart en 18 mei. Meer info hierover vindt u op www.sint-eduardus.be.
Bekijk hier het filmpje van Xanders prestatie:
http://sporza.be/cm/sporza/ander_nieuws/Freestyle_skien/1.2573732
https://twitter.com/teambelgium/status/699277582823456770
Meer over het succes van Xander verneem je wellicht in een van onze volgende uitgaven. We contacteren onze sportieve held zodra hij terug is uit Lillehammer. Op maandag 22 februari landt de Belgische Delegatie op Zaventem. Dinsdagavond heeft onze reporter reeds een gesprek met Xander!
 
Bron: Persbericht Sint-Eduardus 18-2-2016