Afbeelding

woneninmortsel.be zet Mortsel mee op de map!

Nieuws

Mortsel - ‘Waar moet ik op letten als ik een huis ga kopen?’ een vraag die we regelmatig krijgen als vastgoedexpert.  En het antwoord is eenvoudig ‘je moet op drie dingen letten: locatie, locatie, locatie!’.  Daarom lanceren we vandaag onze eerste ‘wonenin’-website.  Een website waar we dit keer niet focussen op de bakstenen maar op de locatie waar het eigendom gelegen is.  De ligging van een eigendom bepaalt immers voor een groot deel de waarde van het vastgoed. 

De eerste website die online gaat is woneninmortsel.be .  Binnenkort worden ook ‘woneninwilrijk.be – woneninberchem.be – woneninhove.be – woneninboechout.be – woneninlint.be en woneninedegem.be ‘ gelanceerd.

De website woneninmortsel werd gemaakt door mensen die werken en wonen in Mortsel.  Mortselaars die graag in Mortsel wonen en op die manier hun stad mee willen promoten.  Ook voor de andere gemeentes werken we samen met mensen die vanuit hun ervaring en beleving kunnen praten over de plek waar ze wonen.

Om de websites te maken zijn we gestart met een onderzoek bij onze eigen klanten.  Wat wil je weten als je in een gemeente of stad gaat wonen die je amper kent?  Het waren duidelijk allemaal zeer praktische vragen.  Deze vragen werden allemaal gebundeld en op basis hiervan zijn we gestart met de ontwikkeling en de content van de wonenin sites.  De inhoud van de websites zal ook beschikbaar zijn in een brochure.

Elke gemeente of stad heeft toch een eigen website, is de wonenin-site dan niet overbodig?

Wel dat is net één van de redenen waarom we gestart zijn met deze websites. Uit ons onderzoek is gebleken dat een kat haar jongen soms niet vindt op een website van de gemeente.  Neem nu die van de stad Mortsel.  Als je daar iets moet vinden, zet je al best een goeie bril op om alles te kunnen lezen.  Tevens blijkt het onmogelijk, voor verschillende van onze testpersonen, om bepaalde zaken terug te vinden.  De steden en gemeenten geven vooral administratieve informatie.  Op de wonenin-sites ga je ook de leukste restaurantjes en bars terugvinden, kan je het nieuws over uw gemeente elke dag volgen, enz.  Kortom we proberen niet alleen pure administratieve informatie te bieden maar trachten de totale beleving van de gemeente aan te bieden en op die manier potentiële kopers en huurders te overtuigen in deze gemeente te komen wonen.  Het zal ook makkelijker zijn om te vergelijken omdat de wonenin-sites van de naburige gemeenten dezelfde look & feel gaan hebben.

Wat kan je dan allemaal terugvinden op de wonenin-sites?

Wil je ergens gaan wonen is het belangrijk om te weten wat de gemeentebelastingen bedragen.  Als je naar woneninmortsel surft, zal je ook de gemeentebelastingen en opcentiemen van de gemeentes rondom kunnen bekijken en vergelijken.  Maar ook ‘leuke’ weetjes zoals hoeveel procent vrouwen en mannen er wonen, wie de burgemeester is, hoeveel inwoners er zijn, een stukje geschiedenis…

Op de ‘wonen-pagina’ vind je een overzicht van de premies en subsidies waarvoor je in aanmerking komt als je in Mortsel komt wonen.  De aanvraagformulieren kan je hier rechtstreeks downloaden.  Er staat ook een overzicht van de Buurt Informatie Netwerken in de buurt waar je gaat wonen.   Op de pagina ‘diensten’ heb je een duidelijk overzicht van alle diensten die de stad aanbiedt.  Je vindt alle contactgegevens op één pagina maar ook de afvalkalender en de schoolbrochure van Mortsel kan je hier downloaden.

Verder kan je op de website, onder de pagina mobiliteit en parkeren, een parkeerplan downloaden met de zones waar je kan bewonersparkeren, een gedetailleerd stratenplan van Mortsel maar ook de brochure van de fietsostrade, die Mortsel doorkruist, kan je hier terugvinden.

Wil je meewerken aan de nieuwe wonenin-website van je gemeente?  Neem contact op met het wonenin-team via  info@woneninmortsel.bewww.woneninmortsel.be

Afbeelding