Afbeelding

Nekka Nacht 2016 huldigt Toon Hermans

Nieuws
“Duif is dood”, “wat een nare man, ik moet die man niet” (over sinterklaas) en “vader gaat op stap”. Allemaal een directe link naar Toon Hermans. Toon, de grootmeester van de Nederlandse taal en het cabaret. Met zijn editie 2016 zal Nekka Nacht in zijn 23-jarige geschiedenis voor de eerste maal iemand huldigen die er reeds lang niet meer is. Een feest van erkenning met de missie zijn prachtige repertoire bij de jeugd ingang te laten vinden en de ouderen met weemoed te laten mijmeren over de kracht van kleine dingen in een wereld van chaos.
Nekka Nacht 2016 wordt uniek: poëzie en korte teksten van Toon, samen met verwijzingen naar zijn bekendste sketches en pareltjes uit zijn liedjesrepertoire.
De vertolkers, een allegaartje van artiesten, bekende en minder bekende, van rasverteller Warre Borgmans en de muzikant Bart Peeters naar cabaretière Els de Schepper, chansonniers Johan Verminnen en Rocco Granata tot mannen als Pieter Embrechts en Bart Cannaerts. Ook jongere artiesten zoals Riet Muylaert (Jackobond), Bert Verbeke en Lissa Meyvis doen mee.
Ook Circus Ronaldo zal zeker niet ontbreken. De laatste manager van Toon, Herman van Hove, zal rustig en waakzaam toekijken.
Zaterdag 23 april 2016 om 20.30 uur – Lotto Arena
www.nekka-nacht.be - 070 345 345
A. Charrin