Afbeelding

Annemie Hélin … meer dan een conference!

Nieuws

Annemie Hélin organiseert een benefietavond en staat zelf op het podium met haar VERJAARDAGSCONFERENCE. Ze is immers jarig op 13 maart. Onder het motto ‘energie gaat nooit verloren’ filosofeert ze met een lach en een traan over het leven, relativeert de minder fijne kantjes en zet de mooie kantjes in de verf. Kortom: ze leest voor uit haar schrijfsels en versjes en brengt orde in haar chaotische hersenspinsels. En misschien ook in de uwe? Eindigen doet ze alvast met een positieve noot.

VERJAARDAGSCONFERENCE Zaterdag 12 maart 2016 20.30 uur – deuren 20 uur Kaleidoscoop – Molenstraat 50 – Mortsel Kaarten: 15 euro te bestellen via annemie.helin@skynet.be twee consumpties, borrelhapjes en gebak inbegrepen

De opbrengst van deze avond gaat naar Martin. Annemie leerde Martin kennen tijdens een reis naar Uganda in 2014 samen met Herman Longin en Ria Coppens. Zij zijn ervaren Ugandareizigers en steunen een basisschool, sponsoren ook solarcooking, gezinsplanning en workshops rond hygiëne.

Reeds in 2008, tijdens een wandeling in het dorp, leerden zij Martin kennen. Hij had gezwellen op zijn vingers aan de linkerhand. Ze namen hem mee naar de dokter en betaalden toen een eerste behandeling. Tot de vader van Martin niet meer geloofde in deze behandeling en met hem verdween om soelaas te zoeken bij een traditionele medicijnman.

Toen zij tijdens de reis in 2014 in het dorp aankwamen, was Martin terug. Vader had Martin terug in het dorp gedropt en verdween.

Ondertussen gaat Martin naar school. Hij leeft opnieuw in het dorp in een stabiele familiale omgeving. Zijn arm is ondertussen weer enorm, de gezwellen groeien langzaam maar zeker verder. Hij ondergaat momenteel een aantal onderzoeken in Uganda. Mede met de opbrengst van deze avond kan Martin in Uganda verder verzorgd en opgevolgd worden.

En zo maakt Annemie – ondertussen zelf genezen van borstkanker - nu een belofte waar.

Proficiat Annemie en we wensen jou een volle zaal en een gelukkig nieuw levensjaar!

Fik Verbiest