Marcel Buelens (links), CEO en Wim Verbist, luchthavencommandant
Marcel Buelens (links), CEO en Wim Verbist, luchthavencommandant

Internationale luchthaven Antwerpen vervoerde 221.155 passagiers in 2015

Nieuws
[caption id=”attachment_4375” align=”aligncenter” width=”298”] Marcel Buelens (links), CEO en Wim Verbist, luchthavencommandant[/caption]
Zoals verwacht heeft de luchthaven van Antwerpen een uitstekend jaar achter zich, met 82% meer passagiers en 13 nieuwe bestemmingen. Het aantal bewegingen in 2015 is daarentegen slechts met 3,5% gestegen.
Marcel Buelens, CEO luchthaven Antwerpen, blikt tevreden terug: “Wij hebben het voorbije jaar een grote stap voorwaarts gezet. Dit jaar willen wij de luchthaven verder ontwikkelen en zal er bijkomend werk gemaakt worden om de luchthavenervaring voor onze passagiers te optimaliseren”.
13 nieuwe bestemmingen
Begin vorig jaar werd slechts één bestemming aangeboden vanaf de luchthaven van Antwerpen, nl. London City Airport met CityJet. In 2015 kwamen er 13 nieuwe bestemmingen bij. De routes naar Genève, Hamburg, Southampton en Birmingham worden door VLM Airlines aangeboden. Jetairfly vliegt naar Alicante, Barcelona, Berlijn, Ibiza, Malaga, Palma en Rome. Eind maart 2016 opent Jetairfly twee nieuwe routes: Nador (Marokko) en Split (Kroatië).
Voor zakenmensen blijft het interessant en efficiënt om via de luchthaven van Antwerpen te vliegen. Zowel London City als een aantal andere stedelijke en havengerelateerde bestemmingen zijn immers uiterst geschikt voor een zakelijk publiek.
Werken aan luchthavengebouw
In februari opent een Antwerpse winkel zijn deuren in het luchthavengebouw. De ‘Antwerp Fly Shop’ zal nauw samenwerken met Toerisme Antwerpen en het belevingscentrum De Koninck om de allerbeste Antwerpse producten aan te bieden aan de luchthavenbezoekers. De vroege vogels zullen dankzij de Antwerp Fly Shop vanaf 6.30 uur vóór hun vertrek kunnen genieten van een kop koffie en een krant.
In januari beginnen de werken aan de gates waardoor de capaciteit zal verdubbelen. Om een vlotte passagiersstroom te blijven garanderen, zal er een tweede screening lane worden geplaatst. Bij de gates zal er ook plaats zijn voor een duty free zone en een brasserie.
Er wordt ook gestart met de werken aan de e-terminal. Deze nieuwe evenementenhal is vanaf begin februari beschikbaar voor verschillende soorten evenementen met een capaciteit van 50 tot 500 personen.
 Omwonenden
In 2016 zal de luchthaven van Antwerpen extra aandacht besteden aan personen, organisaties, scholen en bedrijven die in de omgeving van de luchthaven wonen en/of werken. Marcel Buelens zegt hierover: “Het aantal klachten willen wij gevoelig doen dalen. Wij zullen hiervoor onze medewerking verlenen aan de nodige instanties. Onlangs werd voor de luchthaven van Antwerpen een ombudsdienst opgericht. Dit zal ons helpen om op een efficiënte en geautomatiseerde manier authentieke klachten op te volgen en te beantwoorden”.
 Uniek karakter
De luchthaven van Antwerpen staat bekend om zijn snelle check-in (tot 20 minuten voor vertrek van de vlucht) en de korte wandelafstanden naar de gates. De parking bevindt zich voor het luchthavengebouw en biedt samen met de luchthaven van Oostende-Brugge de goedkoopste parkeertarieven van alle Belgische luchthavens*. De gezellige, gemoedelijke sfeer is een enorme troef waardoor mensen zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. De luchthaven bevindt zich op slechts 4 km van het centrum van Antwerpen, ideaal voor toeristen die de stad en/of Vlaanderen willen ontdekken. De luchthaven zal daarom in 2016 de samenwerking met Toerisme Antwerpen en Toerisme Vlaanderen verder uitdiepen.
*Bron: Consultancy.nl, rapport ‘parkeren op het vliegveld’