Afbeelding

Nieuwe voorzitter voor Willemsfonds Aartselaar

Nieuws
AARTSELAAR - Op vrijdagavond 22 januari 2016 hield het Willemsfonds Aartselaar naar jaarlijkse gewoonte zijn ‘Algemene Ledenvergadering’, gekoppeld aan een gezellig etentje met voorspoedige nieuwjaarswensen.
Tijdens een staande receptie werden de administratieve geplogenheden in een mum van tijd afgehandeld. Immers eind 2014 had de toenmalige voorzitter Marcel Jacobs te kennen gegeven dat het de hoogste tijd werd voor verjonging en verzocht het bestuur om een nieuwe voorzitter aan te duiden, die echter niet voor het rapen lag. Daardoor draaide de afdeling in het jaar 2015 maar op halve kracht en hielp het Willemsfonds Wilrijk een beetje mee door dankbaar samen te werken. Het provinciaal verbond bleef eveneens aandringen om een nieuwe voorzitter aan te duiden, zodat Aartselaar zelfstandig voort zou kunnen blijven werken. Thans, begin 2016, kon - samen met de beste nieuwjaarswensen en nieuwe hoop voor de toekomst - een verjongd bestuur aan de leden voorgesteld worden. Uittredend waren voorzitter Marcel Jacobs en secretaris Bert De Loore. Het nieuwe bestuur werd voorgesteld.
Voorzitter: Hugo Keppens, penningmeester: Lucette Baart, secretaris: openstaand - erevoorzitters: Ward Verlinden, Edith Verheyden, Thérèse Deshayes, Marcel Jacobs
Bestuursleden: René Beyst, Emiel Cassiers, Bert De Loore, Fred Lams, Luc Laurent
Hugo Keppens, nauwelijks nog voor te stellen in Aartselaarse middens, heette de algemene vergadering welkom en bedankte gemoedelijk de uittredende voorzitter en secretaris voor hun geweldige inzet. Daarna stelde de nieuwe voorzitter zijn nieuw bestuur voor aan de aanwezige leden; elk bestuurslid daarbij bedankend via een kleine attentie en een typerende korte evaluatie van ieders inzet. Eregenodigden waren daarbij Arthur Vandervee, provinciaal WF-voorzitter, en Edith Paulus–Verheyden, gewezen voorzitster van WF-Aartselaar.
Na dit officiële gedeelte werd aan tafel gegaan voor een smakelijk diner in de ruime, maar toch gezellig ingerichte bovenzaal van bistro Millefeuille in het domein Solhof in Aartselaar. Opgemerkt werd de aanwezigheid van Glenn Anné, voorzitter van Open VLD Aartselaar, samen met zijn echtgenote en zijn ouders.
Tussen de gerechten door gaf René Beyst, bestuurslid WF-Aartselaar en voorzitter van de Heemkundige Kring Aartselaar, lezing van een korte historiek over het 41-jarige Willemsfonds Aartselaar, waarin hij duidelijk de inzet van de vier vorige voorzitters en de groei van de afdeling in de verf zette en bejubelde. Het nieuwe bestuurslid Luc Laurent verzorgde een doorlopende digitale fotoreportage via beamer op groot filmscherm als aangenaam interludium en Fred Lams was de fotograaf van dienst om de start van het 42ste werkingsjaar met zijn verjongd bestuur te vereeuwigen.
Wij wensen de nieuwe voorzitter en zijn verjongde ploeg een verfrissende doorstart toe.

Op de foto: een kijk op de algemene vergadering van het Willemsfonds Aartselaar aan tafel tijdens de feestrede uitgesproken door René Beyst
 
in opdracht René Beyst