Afbeelding

Rob de Nijs vervolledigt affiche Schlagerfestival

Nieuws

De verbreding van Het Schlagerfestival zet zich onverminderd verder. Na de aankondiging van Schlagerfestival-debutanten Lissa Lewis en Belle Perez, is nu ook Rob de Nijs toegevoegd aan de affiche. Rob is er voor het allereerst bij in de Hasseltse Ethias Arena en schrijft zo op z’n 73ste geschiedenis. Met de aankondiging van deze headliner is de officiële festivalaffiche compleet. Daarnaast voorzien de organisatoren, net als vorig jaar, op elke voorstelling een wisselende verrassingsgast(e). Voor de elfde editie, die plaatsvindt tijdens het laatste weekend van maart en het eerste van april, is er een immens grote belangstelling.

Al meer dan een halve eeuw is Rob de Nijs één van de meest succesvolle artiesten van de Lage Landen. Zijn doorbraak in 1963 met ‘Ritme van de regen’ was meteen ook de start van een carrière die klassiekers heeft opgeleverd als ‘Het werd zomer’, ‘Malle Babbe’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Zondag’, ‘Alles wat ademt’, … Twintig jaar na zijn grote nummer een-hit ‘Banger hart’ schrijft hij bij ons opnieuw geschiedenis door op zijn 73ste te debuteren op het podium van Het Schlagerfestival 2016. Organisator Jan Van Esbroeck (PSE) is heel blij dat Rob op het festival zal optreden. Hij is ervan overtuigd dat de aanwezigheid van Rob een grote meerwaarde is.

Wat de ticketverkoop betreft, ziet het ernaar uit dat de elfde editie het huidige festivalrecord zal breken. Wie erbij wil zijn, moet dus echt wel nu z’n tickets bestellen via www.hetschlagerfestival.be of op 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.).

Schlagerfestival-presentator Kürt Rogiers, die er voor de tweede keer bij is, zal het behoorlijk druk hebben. Tijdens de festivaldagen kondigt hij niet alleen de artiesten aan, hij mag het publiek ook trakteren op een voor elke voorstelling wisselende ‘verrassingsgast(e)’.

Foto: Jaap Reedijk - Ontwerp poster: De Fluwelenschets

EM