Afbeelding

Neerdorpen Klassiek!

Nieuws
 
Donderdag 28 januari 2016 om 20.15 uur in de kapel van het Cultuurpunt Altena, Kontich - Jong talent uit Slovenië: recital door Blaz Snoy, dwarsfluit en Nejc Kuhar, gitaar
 Blaz Snoy
Blaz Snoj werd geboren in 1986 in Ljubljana (Slovenië). Hij begon dwarsfluit te spelen toen hij 1 was. Hij begon zijn studie aan de muziekhogeschool en studeerde vervolgens aan de muziekacademie van Ljubljana, waar hij met de grootste onderscheiding afstudeerde als master in 2012.
Via het Erasmusprogramma in Utrecht kwam hij in contact met prof. Aldo Baerten. Hij volgde hem naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, waar hij in 2014 met een master degree afstudeerde. Aansluitend vatte hij nog de studie piccolo aan bij Peter Verhoyen. In 2014 werd hij ook aangesteld als dwarsfluitspeler van de Belgische Kamerfilharmonie. Als lid van de Antwerpse Orkestacademie werkte hij met dirigenten als Philippe Herreweghe en Martyn Brabbins (in Utrecht).
Hij ontving een full scholarship aan het Conservatorium van Sydney. Bovendien volgde hij heel wat masterclasses.
Nejc Kuhar
Nejc Kuhar begon gitaar te studeren in Ljubljana (Slovenië). Hij behaalde een master graad in gitaar aan de Universiteit voor muziek en podiumkunsten van Wenen, alsook een master in compositie aan het Conservatorium van Wenen.
Sinds 2013 is hij leraar gitaar aan de muziekschool van Frankfurt. Zijn composities worden door befaamde uitgeverijen gepubliceerd. Onlangs werd zijn eerste cd “String modulations” met zijn gitaarcomposities uitgegeven.
Hij won heel wat internationale prijzen als gitarist en componist. Nejc maakt geregeld tournees als sologitarist, hij geeft masterclasses en lezingen op internationale gitaarfestivals.
www.nejckuhar.com
Volgende Neerdorpen Klassiek!
  • Donderdag 25 februari 2016 om 20.15 uur in de Sint-Laurentiuskerk Hove - Kinder- en jeugdkoor Waelrant, winnaars van de Cobra’s Classic Battle 2014.
  • Donderdag 28 april 2016 om 20.15 uur in de kerk van O.-L.-V.-geboorte Lint - Liesbeth Devos, sopraan; Peter Gijsbertsen, tenor en Jozef de Beenhouwer, piano: liederen en duetten van Mendelssohn, Clara en Robert Schumann
Info & reserveren
  • Via Orfeoproducties, info@orfeo.be of tel. 03 449 16 87
De reservering is definitief na betaling op het rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 (Orfeoproducties vzw) met vermelding van de datum van het concert en het aantal tickets. De tickets zullen klaarliggen bij de kassa.
  • Je kan je ook wenden tot de cultuurdiensten en culturele centra van de deelnemende gemeenten.
  • Tickets 14 euro | 12 euro voor +55 en 5 euro voor -26
Meer info op www.orfeo.be
Afbeelding
Afbeelding