Afbeelding

Jongeren uit Berchem krijgen extra coaching en ondersteuning voor hun creatieve project

Nieuws
School of Journalism, Apollo 13, Julie Cafmeyer en De Manne vzw overtuigden de jury van hun unieke en creatieve cultuurproject voor en door jongeren. Naast financiële ondersteuning kunnen ze rekenen op een inhoudelijke trajectbegeleiding op maat. Na een succesvolle reeks van zes aanvragen, keurde de jury vier projecten goed.
School of Journalism, een project van Hanan Challouki uit Berchem, focust op de kennismaking en intrede van twintig jongeren in de wereld van de journalistiek. Twintig jongeren die graag schrijven, maar geen idee hebben hoe ze hun eerste stappen zetten in de wereld van de journalistiek, krijgen brandstof door een intensieve training van vijf dagen. Op deze manier willen ze de link zijn tussen jongeren met een scherpe pen en het bestaande medialandschap.
Het Turnhoutse collectief Apollo 13 gaat aan de slag met de inspirerende verhalen. Die zullen ze, in een latere fase, gebruiken voor de tekst van hun theaterstuk. Daarnaast is er een therapiesessie van Julie Cafmeyer uit Lier. Zij legt haar eigen verhalen op tafel en vraagt om raad. Als toeschouwer blijf je niet beperkt tot een toeschouwersrol. Ga in gesprek en leer jezelf ook kennen. Als laatste project viel De Manne vzw in de prijzen. Het team uit Merksplas, gaat de uitdaging aan om een eigen recreatief weekend te organiseren vol activiteiten voor jong en oud, namelijk Dag en Nacht van de Spetser. Hou de website www.ikwilnaft.be in het oog voor het verdere verloop van deze projecten.
Gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a): ‘Alle jongeren met creatieve, zotte en unieke ideeën voor een cultuurproject kunnen een aanvraag indienen bij Naft voor Projecten. Op deze manier moedigt de Provincie cultuur bij jongeren aan. Met weer vier extra projecten ondersteunen we sinds de start van Naft al zeven projecten. Van een filmproductie over een danscollectief tot journalistiek talent.’
Ben of ken jij (een) creatieve jongere(n) met zotte ideeën voor een uniek cultuurproject? Of heb jij een idee en ben je er nog niet helemaal zeker over? Neem zeker een kijkje op ikwilnaft.be of aarzel niet om contact op te nemen: ikwilnaft@provincieantwerpen.be of 03 240 58 87. Jongeren kunnen een aanvraag indienen tot en met 1 maart 2016.
‘In de provincie krioelt het van talent en daarom wil de provincie deze jonge creatievellingen brandstof geven. De website geeft jongeren de aanzet om hun talenten en creatieve ideeën echt uit te werken.’
EM