Afbeelding

Fisherman’s Friend StrongmanRun komt naar Antwerpen

Nieuws

Sporting A verwelkomt op zondag 29 mei 2016 de Fisherman’s Friend 
StongmanRun. Het is de allereerste keer dat een hindernissenloop in het centrum van een Belgische stad zal plaatsvinden. De inschrijvingen voor de unieke ‘urban obstacle run’ zijn al geopend.

De Fisherman’s Friend StrongmanRun is één van de oudste hindernissenlopen ter wereld en kent succes over heel Europa. Het is al jarenlang een begrip voor lopers die letterlijk geen obstakels uit de weg gaan. In Antwerpen kunnen de lopers kiezen voor een parcours van tien of achttien kilometer. De start en finish bevinden zich bij Park Spoor Noord, maar het actieterrein strekt zich veel verder uit. De meer dan twintig hindernissen liggen verspreid over de binnenstad en het traject van achttien kilometer krijgt er nog een extra lus richting haven bij.
Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij organisator Golazo sports: ‘Met de Spartacus Series hebben wij al heel wat ervaring in het organiseren van ‘obstacle runs’ en we speelden al langer met het idee om het concept naar het centrum van de stad te brengen. Dit event wordt anders dan wat de meeste deelnemers gewoon zijn. Alle proeven die we normaal voorzien in een meer natuurlijke omgeving worden heruitgevonden. Obstacle running is de snelst groeiende discipline binnen de loopsport.’
Ook schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) kijkt nu al uit naar de Antwerpse editie van de  op 29 mei: ‘Voor elke loper die een nieuwe uitdaging zoekt, biedt de Fisherman’s Friend StrongmanRun dé oplossing. Door de spectaculaire hindernissen wordt een beroep gedaan op letterlijk alle spieren van je lichaam. Ik heb zelf al enkele van deze extreme loopwedstrijden gedaan en het is steeds een aparte en sportieve ervaring geworden. Wat me trouwens daarbij nog extra aanspreekt, is niet alleen de wedstrijd op zich en het verleggen van je eigen grenzen, maar ook dat er een enorme solidariteit onder de deelnemers is. Het parcours wordt als één groot team afgewerkt.’ Van Campenhout onderstreept ook nog eens het feit dat de Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen een unieke ‘urban obstacle run’ wordt, met de nadruk op ‘urban’.
‘Voor het eerst vindt deze extreme loopwedstrijd niet op een apart parcours plaats, maar in het Antwerpse stadscentrum. Zo wordt de Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen niet alleen een unieke ervaring voor de duizenden deelnemers, maar ook voor alle supporters.’
De Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen vindt plaats op zondag 29 mei. Inschrijven via www.strongmanrun.be, er zijn slechts 5000 plaatsen beschikbaar.
EM