Afbeelding

2016 wordt druk jaar in Rivierenhof, Hof van Leysen, Vrieselhof en Kesselse Heide

Nieuws
De nieuwe is gearriveerd. Haal de PGRA-activiteitenbrochure 2016 af bij de domeinwachters van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen.
Eindeloos veel inspiratie voor leuke, leerrijke en zinvolle activiteiten, dat vind je in de gloednieuwe activiteitenbrochure van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA). Kom gezellig buiten, want ook in 2016 valt er weer veel te beleven. Het aanbod van de provinciale groendomeinen is zoals altijd plezant, vaak educatief en zeer divers. Sportievelingen, mensen met groene vingers, kindjes die graag dieren aaien, liefhebbers van rozen, sprookjesfans … wie wil genieten, vindt in het grote aanbod vast iets naar z’n meug.
Nieuw is de mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger voor een (halve) dag. Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, ... Deze nieuwe ontwikkeling na tien jaar vrijwilligerswerking (°2005) komt tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof, maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.
Dit boekje boordevol plezierige activiteiten kun je gratis afhalen elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang in de provinciale groendomeinen Rivierenhof (Deurne), Vrieselhof (Ranst) en Kesselse Heide (Nijlen). Je kan de activiteitenkalender ook online lezen. Surf daarvoor naar www.provincieantwerpen.be > PGRA-jaarbrochure 2016.
 
EM