Afbeelding

Maak en plaats dierenhuisjes in het Rivierenhof

Nieuws

Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, ... Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof, maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.
Een nest, een burcht of een korf, elke diersoort verkiest een ander soort onderkomen. Samen bouwen we verschillende types dierenhuisjes en plaatsen deze ‘beestige onderkomens’ vervolgens op strategische plaatsen in het park. Help jij vogels, bijen, egels, vleermuizen, wezels … aan een onderdak? Je leert tijdens deze activiteit ook hoe je vogels in de winter correct kan voederen. Met zelfgemaakt vogelvoer richt men een voederplek in.
Volwassenen en/of kinderen vliegen er samen in op zondag 31 januari 2016 van 9.30 tot 12.30 uur. Afspraak bij het domeinwachtersgebouw Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne
Meedoen is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht op tel. 03 360 52 18.
EM