Afbeelding

Nieuw kinderboek van Raymond De Bruyne voor de Cliniclowns

Nieuws

Schrijven voor het goede doel en er zelf geen euro aan willen verdienen, lijkt voor velen misschien raar. Raymond De Bruyne uit Mortsel vindt het zelf maar heel normaal. Zijn levensmotto is: ‘In het leven moet je durven blijven dromen en durven blijven ondernemen’.


 

Telkens hij een kinderboek maakt en een illustrator/illustratrice kan vinden én sponsoring om de drukkosten te dragen, schenkt hij de volledige opbrengst van een zelfgeschreven kinderboek aan een gekozen goed kinderdoel.

In het verleden heeft hij dat al gedaan voor o.a. Make-A-Wish, Beyond The Moon, kansarmen, …

Raymond droomde er al een hele tijd van om ook eens iets te doen voor de Cliniclowns. Hij zocht contact met Valerie Van Gastel, de algemeen coördinator van de Cliniclowns, en de bal ging aan het rollen. Hij schreef een verhaal (‘De droom van Amber’) en vond vrijwel onmiddellijk een illustratrice, Anke De Wae, waarmee het heel goed klikte en die gezorgd heeft voor geweldige, kleurrijke illustraties bij het verhaal.

Jan Huygens heeft dan het geheel in een prachtige lay-out gegoten. Zowel Anke als Jan deden dit ook geheel belangeloos voor het goede doel.

De zoektocht naar sponsoring om de drukkosten mee te bekostigen, verliep dit keer zeer moeilijk, maar door te blijven doorzetten en niet op te geven is dat uiteindelijk allemaal in orde gekomen en kon het boek gedrukt worden.

Zij die de Cliniclowns zeer genegen zijn, kunnen het boek bij de organisatie bekomen.

Een heel mooi kinderboek voor 10 euro is dus zeker hét koopje van het jaar en meteen steun je er de Cliniclowns mee.

Zij zijn gevestigd in Fort 4, Krijgsbaan 212 in 2640 Mortsel (www.cliniclowns.be) en te bereiken via het telefoonnummer 03 458 79 00.

Ondertussen is Raymond al volop bezig met nieuwe kinderverhalen voor alweer volgende goede kinderdoelen.

Sponsors zijn altijd welkom om mee de drukkosten te dragen (raymond.de.bruyne@pandora.be).