Afbeelding

Nieuwe thuis voor habicom

Nieuws

Habicom vastgoed werd vorig jaar overgenomen door het nieuwe team.  Hun vernieuwde aanpak heeft ervoor gezorgd dat ze op korte termijn, en veel sneller dan verwacht, een belangrijke markpositie hebben ingenomen op de vastgoedmarkt rond Mortsel.  Ze hebben een eigen gepersonaliseerde aanpak voor de verkoop en verhuur van vastgoed maar bieden ook aankoopbemiddeling aan.  Dit jaar kregen ze voor die inspanningen de felbegeerde titel van vastgoedbelofte van het jaar die werd uitgereikt door CIB Vlaanderen.

De laatste maanden vroegen veel Mortselaars zich af wat er met het gekende leegstaande hoekpand, waar de laatste jaren café ’t Prisonneke gevestigd was, zou gebeuren?  Ook op de Facebook groep ‘Ge zijt van Mortsel als ge…’ (3585 leden) woedde de discussie wat er zou komen op de locatie van het oude café.  Afbraak, renovatie, leegstand,…?

De laatste 100 jaar waren onder andere de bekende café’s de Grens, de Hertog, the Duke en ’t Prisonneke gevestigd in dit historisch hoekpand.  De namen van deze café’s zijn een link naar het verleden.  Het gebouw uit 1875 werd bij oprichting gebruikt door de Hertog van Brabant die op de ‘grens’ van Mortsel, Berchem en Wilrijk de tolgelden inde voor het gebruik van de weg.  Het gekende hoekpand vormt de inkom van Mortsel als je van Antwerpen komt.

Het wordt de nieuwe thuis van habicom vastgoed&advies. Architecte Valentine Gruwez, die zelf enkele huizen verder opgroeide, interieurarchitecte Ke-Ola Hauquier en bouwbedrijf Construmax zullen samen het pand in ere herstellen.

De tapkranen wijken voor een toegankelijk en hedendaags vastgoedkantoor in één van Mortsel’s historische iconen.

habicom vastgoed & advies - Antwerpsestraat 292 – 2640 Mortsel – www.habicom.be – 03-449 42 41.