Maak nu zaterdag kennis met de Calisthenics-workout

Nieuws

Op zaterdag 31 mei, vanaf 13 uur, wordt de Sint-Jansvliet omgebouwd tot een openluchtfitnesscentrum voor de officiële voorrondes van het WK Street Workout dat op zaterdag 26 juli plaatsvindt in Moskou. Iedereen die dat wil kan komen kijken of deelnemen aan de gratis workshops.

Fitnessen door gebruik van straatmeubilair en andere faciliteiten uit het straatbeeld: dat is de beste omschrijving van dit evenement. Deze nieuwe sport komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar ze bijzonder populair is.   

Een workout bestaat uit verschillende oefeningen, die meestal ritmisch met of zonder gebruik van apparatuur worden uitgevoerd. Ze zijn bedoeld om het lichaam meer kracht en flexibiliteit te geven, door gemakkelijke bewegingen zoals bukken, springen, schommelen, draaien of schoppen, alleen met iemands lichaamsgewicht als weerstand. Het is een combinatie van spieroefeningen en conditie en het verbetert de psychomotorische vaardigheden zoals evenwicht, lenigheid en coördinatie. Bovendien heeft Calisthenics Workout, zoals het voluit heet, belangrijke voordelen ten opzichte van fitness. Door enkel het eigen lichaamsgewicht te gebruiken is de kans op blessures en pijnlijke gewrichten gering. Ook rugklachten worden tot een minimum beperkt omdat de romp stabieler wordt. Er is een oneindige verscheidenheid aan oefeningen waarbij men zijn creativiteit kan botvieren en zelf nieuwe dingen kan creëren.

SportingA voorziet voorzieningen in het Rivierenhof en Fort VIII in Hoboken. Ook naast de skatebowl in Park Spoor Noord werd een parcours gebouwd. (EM)