Kies mee de wandeling van het jaar

Nieuws

Genieten van een mooie omgeving en tot rust komen: dat zijn de belangrijkste motieven om te gaan stappen langs de wandelnetwerken in de Antwerpse Kempen en het Scheldeland. De vijf kandidaten in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ beantwoorden aan die eisen. Tot 15 augustus kunnen geïnteresseerden de trajecten uitproberen en stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be. Eind augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen bekend wie de opvolger wordt van ‘Gevangen tussen grens en groen’ (Hoogstraten).

Ruim 30 steden, gemeenten, toeristische diensten en verenigingen stuurden een dossier in. Na een evaluatie op het terrein selecteerde een jury volgende shortlist: Talanderwandeling (Arendonk), Stiltepad Weert (Bornem), Genieten met Willem Elsschot (Herselt), Hangmattentocht (Kasterlee) en Vensters op het Vennengebied (Turnhout).

Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA): ‘De lussen doorkruisen vijf schitterende natuurgebieden: het Domeinbos Hoge Vijvers, de polder van Bornem, de bossen van de Merode, de vallei van de kleine Nete en het Turnhoutse Vennengebied. Stuk voor stuk uitgelezen wandelgebieden waar je je baterijen helemaal op kan laden. Dit moet een hoogstaande en spannende competitie opleveren.’  (EM)