Zaterdag wielerhoogdag op de Italiëlei

Nieuws

Zaterdag en zondag staat de derde uitgave van de World Ports Classic, een etappewedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen, geprogrammeerd. Op zaterdag 24 mei bereiken de renners via Putte het  Belgisch grondgebied. Rond 16 uur wordt de aankomst verwacht op de Italiëlei, ter hoogte van de Paardenmarkt. Op verkiezingsdag kan men de renners uitwuiven aan het MAS waar de slotrit om 11u55 van start gaat. Dan verlaat het peloton via Merkplas ons land.

In de marge van deze World Ports Classic wordt een ‘Las Manas Classic’  opgevoerd, een dernywedstrijd met oud-profs uit Vlaanderen en Nederland. Het laat zich raden dat het idee rijpte bij Miguel Espantos, de patron van het gelijknamige restaurant aan de Ankerrui. ‘Vorig jaar, na de aankomst van de WPC lieten een aantal oude gloriën verstaan dat ze het wel zagen zitten om aan een soort criterium deel te nemen. Vermits de wielersport een duwtje in de rug kan gebruiken, besloot ik om hier werk van te maken.’  

Om 14 uur komen onder meer Johan Museeuw, Erik Vanderaerden, Guy Nulens, Stan Tourné, Roland Liboton, Johan van der Velde en Jacques Hanegraaf in actie tijdens twee dernyreeksen van twintig minuten.  De toeschouwers kunnen zich wagen aan ‘Slow Biking’, waarbij een parcours zo langzaam mogelijk moet worden afgelegd. Al deze activiteiten vinden plaats op en rond de Italië. (EM)