Tweede inclusieve sportdag op 27 mei in Zilvermeer

Nieuws

Begin mei organiseerde het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat haar allereerste inclusieve sportdag. 500 leerlingen uit het regulier onderwijs en het bijzonder onderwijs beleefden er een leuke dag vol sport en avontuur. Op 27 mei staat er een tweede inclusieve sportdag geprogrammeerd, dit keer in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol.

De inclusieve sportdagen vormen een vervolg op het scholenproject G-sport en jeugd van het Autonoom Provinciebedrijf Sport. Via dat project maken leerlingen uit het regulier onderwijs kennis met allerlei sporten voor personen met een handicap.

Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA): ‘We vinden het ontzettend belangrijk dat kinderen al van jongs af zien dat sporten met of zonder handicap even gewoon is. Deze sportdagen zetten dit nog eens extra in de verf. Zo wil het provinciebestuur gaan voor een sensibiliserend effect bij de jongeren. De handicap van sommige teamleden vormt een extra uitdaging bij de verschillende sportproeven tijdens de sportdag. Enkel door een goede samenwerking is er kans op slagen.’

Momenteel zijn er in de provincie Antwerpen al 225 sportclubs die zich inzetten om ook personen met een handicap te laten genieten van sport. Het provinciebestuur hoopt met deze inclusieve sportdagen dat nog meer leerlingen uit het buitengewoon onderwijs de weg vinden naar de sportclubs. (EM)