Op 3 en 4 mei kriebelt het in het Pulhof

Nieuws

Tijdens het eerste weekend van mei kan je op Tuinkriebels Pulhof opnieuw veel groene nieuwigheden ontdekken, advies vragen aan plantenkenners en ideeën sprokkelen voor je (moes)tuin. Tuinkriebels Pulhof staat garant voor planten en pure passie. Op deze happening kan je ook groenverwante producten en diensten aantreffen. Liefhebbers maken er hun keuze uit tuinoogsten, bijzondere plantjes en andere gewassen. 

De toegangsprijs bedraagt twee euro. Inwoners van Wijnegem en kinderen jonger dan twaalf jaar komen er gratis in. Ook voor het gebruik van de parking en de plantencrèche hoef je niet te betalen. De opbrengst van de catering (waarbij naast koffie ook trappistenbier en –kaas wordt aangeboden) gaat naar goede doelen. Rozenkwekerij La Vie en Roses schenkt een verblijf voor twee personen weg in hun gelijknamige Bed & Breakfast in Moorsel bij Aalst. Op de Velt-infostands kan je niet alleen proeven maar ook slakkenlokmiddelen en slakkenvallen ontdekken en misschien zelfs winnen. Verschillende demo’s en mini-workshops kunnen worden bijgewoond. Bart Belmans uit Ranst, gekend van de ‘Beste hobbykok van Vlaanderen’ verzorgt een gidsbeurt in de plaatselijke kruidentuin. Hij stelt tevens verscheidene historische en medicinale gewassen voor. Verder kan je bijenhotels leren maken. In de huifkar is er een leeshoek en na 15 uur mag je voor één euro je favoriete boek mee naar huis nemen. Guy Hodister en tuinarchitect Etienne Michel & de Gardenladies leggen een tuinterras aan.   

Tuinkriebels Pulhof vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 mei, telkens van 10 tot 18 uur. De ingang is gelegen aan de ’s-Gravenwezelsteenweg 59 in Wijnegem. (EM)