Schrijfliefhebbers ontmoeten auteurs tijdens Schrijfsalons

Nieuws

Op zaterdag 26 april, vanaf 15 uur, lanceren de Provincie Antwerpen en Creatief Schrijven vzw hun eerste Schrijfsalon. Tijdens deze ‘salons’ maken schrijfliefhebbers kennis met een auteur en kunnen zij feedback krijgen op hun gedicht, column, kort verhaal of dagboekfragment. Tijdens informele momenten krijgt men concrete schrijftips, nuttige praktijkinfo en individuele feedback. 

Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA): ‘De drempel om met hun werk naar buiten te komen is voor schrijfliefhebbers vaak te hoog. Daarom kunnen ze op voorhand korte literaire teksten insturen. Tijdens het Schrijfsalon geeft een auteur of docent hen persoonlijke feedback waarmee ze hun tekst kunnen verbeteren. Een betere begeleiding van amateurkunstenaars is een speerpunt van het provinciale cultuurbeleid.’ 

De eerste centrale gast in DE studio aan de Maarschalk Gerardstraat in Antwerpen is Ivo Victoria (°1971). Hij emigreerde in 2002 van Amsterdam naar Antwerpen. Zijn eerste roman – ‘Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)’ – stond op de tiplijst van de prestigieuze AKO-literatuurprijs, net als zijn tweede werk: ‘Gelukkig zijn we machteloos’. In maart dit jaar kwam ‘Dieven van vuur’ uit, een boek dat eveneens positieve recensies kreeg. Na de lezing kunnen de deelnemers elkaar beter leren kennen tijdens een receptie. Aansluitend geven professionele schrijvers en schrijfdocenten individuele feedback.  

 In 2014 staan vijf Schrijfsalons op de agenda. De datum van het tweede ligt al vast: 14 juni in Bornem. Een ticket voor het Schrijfsalon kost vijf euro. Inschrijven kan op www.creatiefschrijven.be. Schrijfliefhebbers sturen hun tekst vooraf in via www.azertyfactor.be. (EM)