Les poètes maudits op 24 april in Heilig-Kruiskerk van Mortsel

Nieuws

NeerdorpenKLASSIEK! 2013-2014, het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Kontich, is al aan zijn slotconcert toe. Op 24 april inspireert poëzie de muziek met een bijzonder programma met sopraan Lore Binon, pianiste Inge Spinette en vertelster Annemie Decavele. Plaats van afspraak: de Heilig-Kruiskerk in Mortsel vanaf 20u15.

 In 1884 publiceerde de Franse dichter Paul Verlaine een bloemlezing onder de titel ‘Les poètes maudits’ (de vervloekte dichters), waarin hij werken van Tristan Corbière, Rimbaud, Stephan Mallarmé en zichzelf bijeenbracht. Claude Debussy, Reynaldo Hahn, Henri Duparc, Francis Poulenc, Maurice Ravel en George Crumb vonden de juiste noten voor dit thema en zij vormen het programma in Mortsel.

 Lore Binon (°1985) begon als vijfjarige violiste. Gaandeweg groeide de passie voor de stem en behaalde ze haar Bachelor cum laude bij Beatrijs De Vos aan het Brusselse conservatorium. Ze studeerde verder in Barcelona en beëindigde haar Master Zang, alweer cum laude. In 2007 ontving zij de prijs Cardon, uitgereikt door het koninklijk conservatorium van Brussel voor uitzonderlijke resultaten.

Inge Spinette (°1966) studeerde piano in Brussel waar ze het Hoger Diploma met grote onderscheiding behaalde. Vervolgens specialiseerde ze zich in Liedbegeleiding in de Guildhall School of Music and Dramain London-Barbican. Met pianist Jan Michiels vormt ze sinds 1990 het pianoduo YING-YANG.

Annemie Decavele studeerde Germaanse talen aan de KU Leuven. Theater maken en spelen bleef haar grote passie en in 2005 richtte ze vzw Klapsalon op, waarmee ze anderstaligen in contact brengt met Nederlandstalige poëzie en muzikaal theater. Sinds 1997 doceert ze aan het Instituut voor Levende Talen van de KUL. (EM)

*Tickets: 14 euro (+55: 12 euro, -26: 5 euro). Reserveren via info@orfeo.be