De Schorre opent nieuw fietspad naar Rupeldijk tijdens kunstenaarsmarkt

Nieuws

Op zondag 4 mei organiseert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom een kunstenaarsmarkt. Deze grote schildersmarkt in open lucht wordt georganiseerd aan de Rupeldijk en biedt plaats aan minstens 60 kunstenaars. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het fietspad tussen De Schorre en de Rupeldijk te openen. De markt loopt van 12u. tot 17u. en is gratis te bezoeken.

Het fietspad is al in gebruik sinds eind vorig jaar maar wordt om 14u30 officieel geopend. Voor de aanleg van het pad werd de bestaande tunnel onder de Kapelstraat gerenoveerd en verlengd, werd een stuk grond aangekocht en gesaneerd en een fiets- en wandelpad aangelegd vanaf het einde van de tunnel naar de Rupeldijk, ter hoogte van Hoek nr. 128. De restanten van de oude ringoven bleven behouden. Tere hoogte van deze oven is een plein voorzien voor fietsstaanplaatsen. Nu staat er aan het begin van het fietspad een picknickbank en aan het plein een drinkwaterfontein. Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA): Bedoeling is om op lange termijn een fietsinrijpunt met horeca te creëren op deze plek, waar fiets- wandel- en waterverkeer naadloos op elkaar aansluiten. Zo wil de provincie de Rupel mee op de kaart zetten als toeristisch-recreatieve trekpleister.’

Op de schildersmarkt krijgen zowel schilders, tekenaars, grafici als fotografen de kans om te exposeren en zich te laten inspireren door de omgeving: de Rupeldijk, naast de oude ringoven en in een prachtige tuin met terras. Wie wil kan vijf euro neertellen en op die manier een standplaats van maximaal vier vierkante meter reserveren. Vooraf inschrijven is verplicht. Op www.deschorre.be (‘Kunstenaarsmarkt Rupel’) vind je een formulier dat dient te worden doorgemaild naar johan.mast@deschorre.provant.be. (EM)