Gratis minigolf en waterfietsen op 30 maart in De Schorre

Nieuws

Op zondag 30 maart viert Toerisme Rupelstreek de opening van haar nieuw infokantoor in De Schorre in Boom. Vanaf 13 uur is iedereen welkom op een streekmarkt. Op die dag kan je gratis waterfietsen en mini-golfen. Het huren van fietsen is wel betalend.

Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA): ‘Toerisme Rupelstreek laat je proeven van de omgeving. Iedereen kan deelnemen aan creatieve workshops en degustaties, genieten van een streekbiertje of een muzikaal optreden en zich laten inspireren door de verschillende infostandjes. Deze nieuwe start is de perfecte manier om het toeristisch seizoen officieel te openen.’  

Begin vorige maand werden in de Rupelgemeenten en op het Hombeeks plateau in totaal zes geoaches verstopt die elk een code bevatten. Wanneer je met zo’n code op 30 maart naar het infokantoor komt ontvang je een gadget of streekproduct. Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek: ‘De voorbije jaren werd er steeds gekozen om de opening van het toeristisch seizoen kleiner aan te pakken, maar nu vonden wij het noodzakelijk om ook het grote publiek erbij te betrekken.’ (EM)

*Het dagprogramma: 13u Opening streekmarkt; 13u10 Muziekact ‘t  Orgeltje; 14u Officiële opening infokantoor en toeristisch seizoen met verrassingsact; 14u15 Muzikaal optreden van ‘De Volkse Zangers’; 15u Gegidste wandeling richting De Kaai in Boom. Alle wandelingen beginnen aan het verzamelpunt ter hoogte van het infokantoor Rupelstreek; 15u05 ‘t Orgeltje; 15u30 Begeleide wandeling in De Schorre; 16u Gegidste wandeling richting De Kaai; 16u ‘De Volkse Zangers’; 16u50 Optreden van Stafke Far West; 17u30 ’t Orgeltje; 18u Fakir act. Doorlopend: springkasteel, gratis zoektocht in De Schorre, creatieve workshop, interactieve stands, drankgelegenheid en toeristische webcam: www.globecam.info. (EM/ foto Kamiel De Clerck – De Schorre)