Cultureel Centrum Berchem plant krokusactiviteiten

Nieuws

Wie nog niet meteen plannen heeft voor zijn kinderen tijdens de krokusvakantie kan terecht in het Cultureel Centrum van Berchem, waar een familiedag en een workshop dans worden gehouden.  

Van 5 tot en 7 maart kan men, telkens van 11 tot 16 uur, deelnemen aan deze workshop. Het inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro en er worden maximaal zestien deelnemers toegelaten. Choreografe Joke Laureys (41) daagt kinderen tussen 8 en 11 jaar uit om al dansend te bewegen. Tijdens de familiedag, op zondag 9 maart, tonen ze hoe eenvoudige bewegingen uitmonden in een boeiend toonmoment.  Laureyns verdiende haar sporen onder meer als docente bij verschillende dansprojecten op scholen en in kunstencentra, als danseres en choreografe bij het Leuvense stadsgezelschap Fabuleus en als artistiek medewerkster bij het Gentse theaterhuis Kopergietery.

Deze familiedag staat trouwens volledig in het teken van het lichaam als speels medium om in relatie te gaan met je omgeving en anderen. Zo is er om 15 uur Zwaluw zang 6+, een dansvoorstelling als een prentenboek over op weg gaan. Het speelse atelier massage/collage is een interactieve installatie met massage en knutselhoek om je lichaamsbewust te maken. De eerste sessie vangt aan om 14 uur. Nadien kan men nog aan de slag om 15, 16 en 17 uur. Deze activiteit is gratis en ter plaatse dient men per twee of drie in te schrijven. Verder kan je genieten van Doregami (voor kinderen vanaf 5 jaar), een verhaal vol muziek en clownerie en van de avonturen van de uitvinder Petson en de kat Findus. Inschrijven via ccberchem@stad.antwerpen.be. (EM)