Schreeuw Bart Swings dit weekend naar goud of word bobsleeër

Nieuws

De Olympische Winterspelen in het Russische Sochi zijn dit weekend halfweg. Zaterdag 15 februari zou voor de Belgische delegatie weleens het absolute hoogtepunt kunnen worden wanneer snelschaatser Bart Swings in actie komt op de 1.500 meter. Meteen ook iets waar men naar uitkijkt in het Sochi-huis in Liedekerke, waar je vanaf 14 uur terecht kan voor een initiatie shorttrack. De race van Swings is vanaf 14u30 te bekijken op groot scherm. Slaagt de man uit Herent erin een medaille mee naar huis te brengen, dan krijgt elke aanwezige een ‘Sochi-huis T-shirt’.

Eén dag eerder is het ook in de ijshal Valentijn. Dan staat kunstschaatsen in de kijker. Vanaf 18 uur kan men een initiatie volgen en vanaf 20u15 geven onder meer het nationaal synchroteam en enkele soloschaatsers een demonstratie. Op zondag kan je vanaf 8 uur ontbijtschaatsen. Vanaf 10 uur komen de allerjongsten aan hun trekken. De ouderen (vanaf 12 jaar) kunnen tot 17 uur terecht op de bobslee-pushbaan die voor de ijshal staat opgesteld. De Belgische Federatie voor Bob- en Sleesporten gaat immers op zoek naar opvolgers en opvolgsters voor het duo  dat volgende week maandag en woensdag in Sochi aan de slag gaat: Eefje Willemsen en Hanna Mariën, met Annelies Holthof als reserve.  Vooraf inschrijven is noodzakelijk op info@bobskeleton.be. Wie er zondag niet kan bij zijn kan zijn of haar starttijd ook op andere dagen laten registreren.

Organisator Bloso is overigens best tevreden over het succes van het Sochi-huis. Topdag was zondag 8 februari toen men net geen duizend bezoekers over de vloer kreeg. Van maandag tot vrijdag namen 650 leerlingen deel aan de ‘Wintersport doe-dagen voor scholen’. Het Sochi-huis blijft geopend tot en met de slotdag van de Spelen, op 23 februari. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Voor dat bedrag krijg je schaatsen, een gadget en een drankje. Meer info op www.sportvanhetjaar.be (EM)