‘De Rupelstreek, een eigen verhaal’ op 31 januari in première

Nieuws

Filmmaker Serge Leurs, onder meer bekend van de ‘De Grote Boze Wolf Show’ en de VTM-serie ‘Ons geluk’, produceerde in opdracht van de provincie en met steun van de Europese gemeenschap een film waarin de Rupelstreek en haar bewoners centraal staan. Op 31 januari om 20u15 gaat de productie in prèmiere in Cultuurcentrum De Steiger in Boom. Tickets kosten vier euro en kunnen worden besteld via www.ccdesteiger.be. Na de film krijgt men een hapje en een drankje aangeboden. De film staat ook op DVD en is tegen vijf euro te koop in onder meer de gemeentehuizen van Rumst en Boom.

Gedeputeerde Rik Röttger (Sp.a): ‘De Rupelstreek is meer dan haar bewogen geschiedenis. Niet iedereen groeide immers op in de klei. Ondertussen is deze streek dankzij kilometers fiets- en wandelpaden langs de Rupel of in het groen land bekend geraakt als toeristische aantrekkingspool tussen steden zoals Antwerpen, Mechelen en Brussel. Ook evenementen zoals Putteke Winter, Tomorrowland; Theater aan Twater en Noeveren brandt en attractiepunten zoals het panoramisch uitkijkpunt Watertoren Rumst en het Booms Steenbakkerijmuseum in Noeveren zetten de Rupelstreek als belevingsregio op de kaart.’

Serge Leurs peilt in zijn film naar de leefwereld van de inwoners. ‘Ik heb er een warm-menselijke film van willen maken. De hoofdpersonages worden geïnterviewd in de beslotenheid van hun leefkamer waardoor alle aandacht gaat naar hun verhaal en de kijker wordt meegevoerd in de intimiteit van het gesprek.’  (EM)