Internationale journalisten ontdekken Antwerps bier

Nieuws

Achttien vooraanstaande bierjournalisten, ondermeer uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en China, hebben kennis gemaakt met Antwerps bier. Dat gebeurde in Antwerpen, Mechelen, de Kempen en Scheldeland. Bij vijf brouwerijen – zowel internationale kleppers als familiebedrijven - kregen zij een blik achter de schermen en voorbeelden van vakmanschap, foodpairing en biertoerisme. Het driedaags bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het Kerstbierfestival in Essen. 

Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA): ‘Onze samenwerking met verschillende brouwerijen heeft de voorbije jaren geresulteerd in enkele concrete producten: vier bierfietsroutes, een beerbox met toeristische en culinaire tips en een Nederlands- en Engelstalige website. We beschikken bijgevolg over alle troeven om ons aandeel in het toeristische aanbod rond Belgische bieren in Vlaanderen te versterken.’ 

Bert Geboers, directeur toerisme provincie Antwerpen: ‘We wilden vooral het vakmanschap, de passie en het dynamisme van onze ondernemers tonen. Zo distilleert Brouwerij Het Anker whisky uit het moutbeslag van de Gouden Carolus Classic en plant brouwerij De Koninck een bezoekerscentrum. Ook de combinatie van fietsen en bier biedt internationaal enorme mogelijkheden. Een Duvel- of Trappistenroute doet elke bierjournalist dromen.’ (EM)