Afbeelding

Bestelwagen vzw Araumi Daiko gestolen

Nieuws

Taiko, Japans voor grote drum, is een oude Oost-Aziatische ritmische muziek- en dansvorm. De vzw Araumi Daiko, opgericht in 1999 door voorzitster Grete Moortgat, organiseert in binnen- en buitenland optredens en workshops rond het taikospel. De vereniging heeft een groot leslokaal in de Deurnestraat in Mortsel.

(tekst via GVA.be)
De bestelwagen van vzw Araumi Daiko, een vereniging die de taiko of Japanse drum bespeelt, is maandagnacht gestolen op de Frankrijklei. In de wagen zaten 22 grote trommels en papierwerk van de vzw.

Een grote bestelwagen met daarin 22 instrumenten en een heleboel administratieve documenten werd maandag gestolen. De vzw zit nu met de handen in het haar. “Grete parkeerde de bestelwagen zoals altijd voor haar deur op de Frankrijklei”, zegt Annick Robberecht van Araumi Daiko. “Toen ze ‘s morgens wilde vertrekken, was de auto weg.”

De bestelwagen, een rood-groene Mercedes Sprinter, heeft opvallende beschilderingen. Het is vooral de inhoud die van grote emotionele waarde is voor de vzw. “Zonder die trommels kunnen we amper nog iets beginnen”, zegt Robberecht. “De instrumenten zijn voor buitenstaanders van geen waarde.”

Info en tips over de bestelwagen zijn welkom bij de lokale politie van Antwerpen of via het mailadres van de vzw. info@fenikstaiko.be
[gallery ids=”eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvbGVlcy5tZW5zZW56aWpubWVkaWEuYmVcL3dwLWNvbnRlbnRcL3VwbG9hZHNcLzIwMTRcLzA0XC9nc2Nob29sLTMuanBnIiwidGl0bGUiOiJPTFlNUFVTIERJR0lUQUwgQ0FNRVJBIiwiY2FwdGlvbiI6IiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvbGVlcy5tZW5zZW56aWpubWVkaWEuYmVcL3dwLWNvbnRlbnRcL3VwbG9hZHNcLzIwMTVcLzEyXC9kYWlzeS5qcGciLCJ0aXRsZSI6ImRhaXN5IiwiY2FwdGlvbiI6IiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=” type=”rectangular”]