Aftellen voor het Feniks Festival

Nieuws
WALPURGIS is een avontuurlijk muziektheatergezelschap dat artistieke vernieuwing koppelt aan duurzaamheid en sociaal engagement. Met het FENIKS FESTIVAL ontwikkelen we een uniek creatie- en presentatieplatform voor avontuurlijk muziektheater in al haar verschillende gedaanten en in alle stadia van ontwikkeling. HET FENIKS FESTIVAL handelt in verbeelding Het festival is de uitgelezen plek voor artiesten en publiek om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Twee werelden komen zo dichterbij, ieder met zijn eigen koffertje vol invloeden, verhalen en klanken op zak. Dat leidt ongetwijfeld weer tot nieuwe ervaringen en verse inspiratie.
Op het FENIKS FESTIVAL zie, hoor en beleef je eens wat anders Onverwachte ontdekkingen en een onconventionele mix van genres, repertoire, artiesten en publiek zijn ons handelsmerk. Slam poetry, klassieke muziek, zandkunst, Japanse percussie, surrealisme voor kinderen, theater, filosofie, underground art, polyfonie en ... piraterij. Je vindt het allemaal in het FENIKS FESTIVAL, in de meest verrassende combinaties.
  • Wil je opera eens op een speelse, anarchistische manier leren kennen? Dan is WALPURGIS’ librettolezing een must! Beatrice en Benedict, librettolezing #10 gaat donderdag 24 september in première op het festival en speelt vervolgens elke dag. Achterklap en intriges troef in deze opera van Hector Berlioz, gebaseerd op de romantische komedie Much Ado About Nothing van Shakespeare. Wij noemen onze ontrafeling alvast ludiek ‘Thuis goes opera’. Historicus Elwin Hofman komt naar het schijnt een inleiding geven over het fenomeen roddelen.
  • Check zeker de ‘Made in deFENIKS’ projecten als je benieuwd bent naar de creaties van onze artiesten in residentie atma (CA/PO/IT), Kopseer (BE/NL/FR), Usine à Neige (BE/NL/IT), ARType (BE) en Belle Di Mai (IT). Tijdens hun experimenten bij ons in huis hebben we al enkele tendensen gespot voor dit jaar: #Hongaarse componisten #hedendaagse dans #tekenkunst. Deze projecten zijn bovendien gratis!
  • Enkele avontuurlijk collega’s komen ook op bezoek. Heb je vorig seizoen niet de kans gehad om Tips & Tricks (Joris Blanckaert & Sarah Eisa), Verkapt en Onversneden (Ensemble Leporello) of Duo à L’Encre (Teun Verbruggen en BONOM) te zien? In deFENIKS kan je ze nog meepikken.
  • En ook de volgende generatie staat al klaar: 5 jongeren maken een audiovisuele installatie rond meerstemmige muziek uit de 16de eeuw (i.s.m. Ilke De Vries & De Veerman), onze huisgezellen van theaterwerkplaats NEST laten zich inspireren door de Grote Kunst en worden kwaad,  enkele jongeren bestormen ons open podium en kinderen maken kennis met muziektheater in workshops.
Het FENIKS FESTIVAL focust op duurzaamheid Een duurzame omgang met mens en omgeving is sterk in onze kunstenpraktijk verweven. Door samen te werken met verschillende sociale organisaties (generatiearmen, nieuwkomers,...) maken we er een festival van voor iedereen. Zowel onze artiesten als onze bezoekers krijgen rustig de tijd en de ruimte om te zoeken, te ontdekken en te ontmoeten. Tussen de scènewissels door nemen wij graag de tijd voor een babbel op het terras. Het eten dat we serveren is vegetarisch, het servies herbruikbaar, de stroom groen, de koffie Fair Trade. Alle kleine beetjes helpen, toch? En natuurlijk moet je zeker onze eigen WALPURGIS-honing komen proeven, daar ga je als vanzelf van zingen!  Afsluiten doen we met een gezellige Table d’amis waar iedereen welkom is. PRAKTISCH
programma dagoverzicht en digitale brochure  locatie deFENIKS, Deurneleitje 6, Mortsel info & tickets 03 235 66 62 of info@walpurgis.be website www.feniksfestival.be volg ons via Facebook en Instagram. Het FENIKS FESTIVAL is een organisatie van WALPURGIS en wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid, stad Mortsel, KBC Mortsel, Agfa Gevaert en Piano Goossens.