’t Periodiekske & De Passant presenteren … De Schorre & C°!

Nieuws

Na het debuutevent met Radio Tennessee hebben we het ons niet gemakkelijk gemaakt. De Tributeband die dit voorjaar Johnny Cash deed herleven, kreeg een staande ovatie van een goedgevulde Kaleidoscoop en legde de lat voor een volgend optreden dus erg hoog. Deze keer kiezen we opnieuw voor passie en bezieling uit de Kempen met De Schorre & C°, twee mensen met meer dan 30 jaar muziekervaring die reeds jaren op de planken staan. Zij kennen elkaar al vanaf hun jeugd, maar beslisten 5 jaar geleden om er samen een lap op te geven. Vandaag doen ze dat nog steeds en jij kan hiervan op 26 september om 20.30 uur met volle teugen komen genieten! Voor beiden is de honger naar muzieknoten nog steeds enorm groot en werd muziek veel meer dan een uit de hand gelopen hobby. De passie waarmee Eddy Van de Schoor en Luc Canters het podium bezetten en de manier waarop ze elkaar blindelings aanvoelen, slaan bijna altijd onmiddellijk over op het publiek.

Eddy Van de Schoor, alias “De Schorre”, is een gitarist met een behoorlijke stem en Luc Canters is een rasechte topgitarist, geboetseerd uit pure klasse met eveneens een behoorlijke stem. De Schorre was in de jaren ’90 ook nog actief met “SCHORRE EN RAUWH”. Eddy speelde toen ruim 20 jaar samen met Jef Corthout en was aan een nieuwe uitdaging toe. Na honderden optredens in cafeetjes, zalen en op festivalweides, onder de naam “E. J. COVERS” en later als “TWO 4 FUN”, maakte dit duo in alle vriendschap een einde aan hun muzikale samenwerking. Luc Canters was in de jaren ‘70-’80 vaste gitarist van “RIK TUBAX & DE TAXI’S” en later van “KABIAAR”, met Jaak Vermeiren als zanger. Momenteel puilt de agenda van deze gitaarvirtuoos uit, maar om met zijn goede vriend “De Schorre” het podium op te stappen, vindt hij nog regelmatig een gaatje. Uit ervaring weten deze twee mannen wat het publiek nodig heeft. Hun programma omvat een greep uit de beste covers van de jaren ‘60 tot nu. Zij brengen zowel Engels- als Nederlandstalige hits op een ludieke wijze en met hier en daar een eigen bewerking. ‘De Schorre & C°’ is een aanrader voor jong en oud.

Druk eens een keer op de rode knop van je afstandsbediening, schakel na het journaal je tv uit en zak af naar Kaleidoscoop. Ik twijfel er niet aan dat ook jij zal geraakt worden door dit fantastische duo. Herbert, check de poten onder de tafels van Kaleidoscoop om alle ongelukken te vermijden …

Reservering en inlichtingen: www.kaleidos.be of 0474 56 78 31

Tot dan!

Fik Verbiest