Stratenloop van Mortsel-dorp herrijst uit zijn as!

Nieuws

Heel wat mensen (straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, ...) kregen heimwee naar hun alom geprezen jaarlijkse stratenloop in het centrum van Mortsel-dorp. Omdat velen vinden dat de mooie traditie en de daarbij horende ambiance in het hart van Mortsel-dorp niet mogen verloren gaan, sloegen zij de handen in elkaar en besloten om op een constructieve manier te reageren op het afschaffen van de stratenloop in hun dorp.
 Het stadsbestuur gaf onlangs groen licht om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp. ‘Door’ mag je hier wel erg letterlijk nemen, want de organisatoren krijgen de toelating van de pastoor, de schooldirectie, de directeurs van de woonzorgcentra en de leiding van jeugd- en turnverenigingen om effectief door hun gebouwen te lopen. Op deze manier kunnen de deelnemers al lopende kennismaken met al wat er in Mortsel-dorp gebeurt en leeft. Op het parcours wordt voor de lopers en de supporters bovendien muzikale randanimatie georganiseerd.
De Ronde van Mortsel-dorp wordt georganiseerd voor iedereen en heeft een zeer gezellig en ludiek karakter. Het event werd in een totaal nieuw kleedje gestoken en bestaat uit drie rondes.
De minironde start op 18 september om 17.30 uur bij het voormalige Lepelhof in de Lepelstraat en is voornamelijk bedoeld voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Deze kindjes lopen alleen, begeleid door ouders of grootouders of door een zesdeklasser van de lagere school. Zij lopen rond en door de Sint-Benedictuskerk en vinden enkele leuke opdrachten en hindernisjes op hun parcours.
De start is in de Lepelstraat en de kindjes lopen via de Dorpsstraat, de Sint-Benedictusstraat, via de grote poort door de Sint-Benedictuskerk, door de kleine deur naar de Kerkstraat en zo terug naar de Lepelstraat. Het einde is voorzien om 17.55 uur.
De speelse ronde met start om 18 uur is er voor recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Zij lopen of wandelen een parcours van maximum 3 km alleen, met familie, in groep, verkleed, … Je kan deze ronde zelfs inkorten tot 1 of 2 km. Ook deze deelnemers gaan door de kerk en andere gebouwen en komen onderweg enkele hindernissen en opdrachten tegen. Bij deze ronde krijgt men 50 minuten de tijd om het parcours geheel of gedeeltelijk af te leggen.
Ook deze ronde start in de Lepelstraat, via de Dorpsstraat, Sint-Benedictusstraat, Kerkstraat, Pastoor Michielsensstraat, het pad achter het kerkhof, door de KSA- en Kreamolokalen; dan links de Van Dijckstraat in, Bremveldlaan, via parking door de tuin van het woonzorgcentrum Mayerhof en terug rechts de Van Dijckstraat in, zo naar de Rubensstraat, Dorpsstraat, Sint-Benedictusstraat en door de Sint-Benedictuskerk, binnen via grote deur, buiten via deurtje Kerkstraat en terug links naar Sint-Benedictusstraat, door de school Tandem 1 naar de Jacob Van Arteveldestraat en door de lokalen van de Scouts 43, langs pleintje rond het Meerminnehof, Elf-julistraat, rechts Kerkstraat om ten slotte uit te lopen in de Lepelstraat. Het einde van deze ronde is voorzien om 18.50 uur.
De derde en sportieve ronde start om 19 uur. Wie hieraan deelneemt, kan kiezen om de ronde van 3 km een-, twee- of driemaal af te leggen. De hindernissen zijn ondertussen weggenomen, maar er wordt wel nog steeds door de verschillende gebouwen gelopen, wat deze manifestatie toch wel een uniek karakter geeft.
Het parcours is exact hetzelfde als dat van de speelse ronde. Lopers die een volgende ronde lopen, nemen de Pastoor Michielsensstraat. De deelnemers lopen uit in de Lepelstraat.
Aan het einde van elke ronde krijgt iedere deelnemer een aandenken van deze eerste “Ronde van Mortsel-dorp”. Deelnemen is gratis en inschrijven is alleen voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven doe je bij voorkeur vooraf via de website, maar het kan ook nog ter plaatse.
Steun De Ronde van Mortsel-dorp!
Wie dit initiatief een warm hart toedraagt, kan dit laten blijken door een al dan niet versierde (sport)schoen voor zijn of haar deur of op de vensterbank te plaatsen. Of hang de affiche aan je venster. Je vindt ze op de website. Men zegge het voort … Uiteraard doen we ook graag een warme oproep om deel te nemen of om de deelnemers te komen aanmoedigen!
De groep van “De Ronde van Mortsel-dorp” wenst iedereen -lopers, medewerkers en supporters- een hele fijne en sportieve, maar vooral een gezellige avond! Ikzelf wil alvast van deze unieke gelegenheid gebruikmaken om Mortsel-dorp beter te leren kennen en hoop dat jij me mee over de eindstreep trekt. Tot dan!
Voor info:
www.derondevanmortseldorp.be
Via Facebook: De Ronde van Mortsel-dorp
info@derondevanmortseldorp.be
Fik Verbiest