Indiase toeristen overspoelen Vlaanderen

Nieuws
Onlangs ging in India de Bollywoodfilm PK in première. Het eerste kwartier van deze romantische komedie speelt zich volledig af in Brugge. Het verhaal gaat over twee studenten die in de West-Vlaamse kunststad verliefd op mekaar worden. Toerisme Vlaanderen gaat, in samenwerking met Toerisme Brugge, voluit inspelen op deze opportuniteit om de bestemming Brugge extra onder de aandacht te brengen op de Indiase markt.
Toerisme Vlaanderen organiseerde ook, in samenwerking met het Belgische consulaat-generaal, een persconferentie in Mumbai rond de release van PK. De Indiase pers en professionele reissector kregen er een persconferentie over de bestemming en konden een praatje maken met regisseur Rajkumar Hirani. 60 Indiase journalisten en 25 reisprofessionals zakten af naar dit evenement.
Minister Ben Weyts (N-VA): ‘Brugge kan zich tonen aan een bioscooppubliek van een miljard mensen. Als zelfs maar een fractie van die filmfans een bezoek brengt aan Vlaanderen, is het economische rendement enorm. Dit soort buitenkansjes krijgen we alleen dankzij ons buitenlandse netwerk, waar 45 vertegenwoordigers voortdurend zoeken naar interessante kansen, bemiddelen en lucratieve deals sluiten’.
In 2013 telde Vlaanderen bijna 91.000 overnachtingen van Indiase toeristen. In augustus ’14 zat men aan bijna 81.000 overnachtingen, één derde meer dan een jaar eerder.
EM