Ketnet-wrapster Charlotte Leysen voor Damiaanactie!

Nieuws

Campagnemeter Charlotte Leysen zet de campagne extra kracht bij door de eerste Damiaanactie-stiftjes aan de man te brengen voor het campagneweekend. Nu vrijdag startte ze schouder aan schouder met zo’n 20.000 vrijwilligers.


[caption id=”attachment_1214” align=”aligncenter” width=”300”] Foto: @leysencharlotte[/caption]
Charlotte is de nieuwe meter van Damiaanactie, en trok in november al naar projectland Nicaragua. Daar zag ze de medische teams van Damiaanactie aan het werk: “In alle armoede die er ginds heerst vormt het werk van Damiaanactie een enorme bijdrage die een wezenlijk verschil maakt. Mijn hoop is dat mijn meterschap bij de kinderen iets losmaakt en dat het hun inspireert om de stiftjesverkoop dit weekend tot een groot succes te maken”, aldus Charlotte Leysen. Charlotte verkoopt dus alvast het eerste pakje van de 450.000 die in omloop zijn in heel België voor de traditionele stiftenverkoop van Damiaanactie.  De campagne 2015 staat opnieuw in het teken van de meer dan 320 000 mensen met lepra, tuberculose en leishmaniasis die Damiaanactie jaarlijks geneest.

Dit weekend, 23,24 en 25 januari 2015 trekken duizenden mensen de straat op. Aan warenhuizen, van deur tot deur, aan de voetbalstadions…: overal verkopen ze onze stiften. 1 pakje kost 6 euro. Met 7 verkochte pakjes redden we 1 mensenleven. Want met elke 40 euro kunnen we 1 lepra- of tbc-patiënt genezen. Duizenden malen 40 euro per campagnejaar ... daarmee maken we het verschil.