Met iemand spreken die naar jou luistert zonder je te beoordelen doet deugd!

Nieuws

In DE OPEN DEUR kan dit

“Ik voel me soms zo alleen met mijn zorgen en angsten.”

Werner is weduwnaar, zijn zoon woont niet in de buurt … Af en toe komt hij naar De Open Deur, daar vindt hij iemand die naar hem wil luisteren. Hij hoeft geen afspraak te maken. Het gesprek (max 1 uur) is gratis en anoniem.

Greta heeft het soms moeilijk met haar partner … Bernard is boos, hij heeft ruzie met z’n buren. Sofie heeft periodes van intens verdriet. Haar zoontje is jaren geleden gestorven en ze wil er graag met iemand over praten die met haar meeleeft.

De Open Deur bestaat al sinds 1975. Iedereen die eens wil praten over wat haar of hem bezighoudt is er welkom: kleine of grote zorgen, zaken uit je verleden die je niet loslaten, twijfels over je toekomst, moeilijkheden thuis, op het werk of in je relatie, eenzaamheid …

De medewerkers van De Open Deur zijn geen psychotherapeuten, maar vrijwilligers die een intensieve opleiding volgden in ‘echt’ luisteren; ze proberen je te begrijpen door met je mee te voelen. Daarnaast geven ze indien nodig ook ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen, verwijzen je door naar een gespecialiseerde dienst of geven informatie over zelfhulpgroepen. Financiële of materiële hulp wordt niet geboden.

DE OPEN DEUR vzw: een door de Vlaamse Overheid erkende vrijwilligersorganisatie Pelgrimstraat 27, 2000 Antwerpen – tel: 03 233 62 73 maandag t/m zaterdag van 14-18u, donderdag tot 21u. e-mail: deopendeur@skynet.be

voor meer info zie: www.deopendeur.be

De in bovenstaand artikel genoemde personen zijn fictief: alle gesprekken verlopen anoniem, discretie steeds gewaarborgd.

Iedereen is welkom, ongeacht zijn godsdienstige, filosofische of politieke overtuiging, geen wachtlijsten.