Stad Mortsel steunt ‘Week van de G-sportfan’

Nieuws
Sporten met een handicap is niet evident. Om G-sporters te steunen organiseert de provincie de ‘Week van de G-sportfan’ van 6 tot en met 14 december. Dan worden tien G-sportprojecten in de kijker gezet. Bovendien krijgen ze de kans om geld in te zamelen om aangepast sportmateriaal aan te kopen voor hun specifieke sport. Een van die projecten is duikschool Antwerp Wet Wheels.
Voorzitter Ludo Faes werkt bij de afdeling grondgebiedszaken van de stad Mortsel en zet zich in zijn vrije tijd in voor de duikschool waar andersvaliden leren duiken en begeleiders worden opgeleid. De werking van Antwerp Wet Wheels draait volledig op vrijwilligers, maar uiteraard zijn er kosten zoals de huur van het zwembad, de aankoop van het materiaal en het onderhoud.
Daarom vraagt men uw steun. Word G-sportfan op www.gsportfonds.be. Het is gratis en op twee minuten klaar. Voor twee euro kan je een sms versturen naar ‘6045’ met als tekst ‘gfan’. Voor vijf euro koop je een drinkbus en voor twintig euro een sjaal. Alle info op www.gsportfonds.be.
De club is op zoek naar 2.500 euro aangepaste duikbenodigdheden zoals zwemvesten en duikflessen. Duiken is één van de weinige sporten die mensen met een lichamelijke handicap toelaat om zonder rolstoel hun sport te beoefenen. (EM)